Anasayfa Haber Google, Chromebook Cihazlara Steam Desteği Sağlıyor

Google, Chromebook Cihazlara Steam Desteği Sağlıyor

Google Chrome OS Ürün Yönetimi Direktörü Kan Liu, Google’daki Chromebook ekibinin Steam’i ChromeBook’lara getireceğini duyurdu.

Bilgisayar üzerinden oynanan oyunlar için yalnızca Windows seçeneği olması birçok oyuncu tarafından eleştirilen bir durumdu. Google, konuya Steam oyunlarının Chromebook’larda da destekleneceği haberi ile noktayı koydu.

ChromeOS ürün lideri verdiği röportajda, Google’ın Chromebook’larda Valve’ın oyun platformunu çalıştırmasını izin verdiğini belirtti. Yeniliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz bilinmiyor.

Windows’u geride bırakabilir

Linux tabanlı bir işletim sistemi olan ve ChromeOS’dan güç alan Chromebook’lar 2020’de aralarına güçlü donanımlar eklemeye hazırlanıyor. Konu Steam olunca, düşük performansta olacağı düşünülen Chromebook’lar CES 2020 fuarında tanıtılan yeni Google Chromebook’lar ile birlikte umut vaat ediyor.

CES’de tanıtılan Samsung Galaxy Chromebook, 16GB RAM, 256GB SSD, 10. Nesil Intel Ice Lake işlemci, 4K AMOLED ekranla geliyor. Oyunculara özel Chromebook’ların da yeni yılda tanıtılması bekleniyor. Şimdilik, Steam desteği yalnızca üst düzey cihazlar için mantıklı. Yakın zamanda gelmesi beklenen destek ile Steam oyunlarını oynamak için Windows en iyi işletim sistemi olmaktan çıkabilir.

Direktör Liu, özellikle AMD işlemcilere sahip olanlar olmak üzere daha güçlü Chromebook’ların geldiğini aktarıyor.

İlginizi çekebilir: Samsung, Yeni Galaxy Chromebook’u Duyurdu

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version