Anasayfa Haber RX 5950 XT 80 İşlem Birimi ile Gelebilir

RX 5950 XT 80 İşlem Birimi ile Gelebilir

AMD Big Navi’ye ait olduğu belirtilen bir GPU’nun 80 işlem birimi ve rDNA 2 mimarisine sahip olduğu öne sürüldü.

Geçtiğimiz haftalarda AMD tarafının Big Navi olarak adlandırılan GPU’lar üzerinde çalıştığını aktarmıştık. Bu haberler sonrasında AMD CEO’su Lisa Su CES 2020 ve katıldığı bir programda bu söylentileri doğruladı. Bu bilgiler sonrasında ise oyun severler heyecanlı bir bekleyişe geçmiş durumda. NVIDIA Killer olarak da adlandırılan GPU’lara ait detaylar gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Ortaya çıkan son bilgilere göre üst seviye bir Big Navi GPU 80 işlem birimine sahip olacak ve rDNA 2 mimarisine dayanacak. Bu bilgiler oldukça yüksek bir başarı oranı olan Chiphell forumundan geldi. AMD, 64 SP-1 CU oranını korumaya devam ederse ve mimarinin rDNA2‘yi temel aldığı düşünülürse 80 CU, 5120 akış işlemcisi olarak karşımıza çıkacaktır. Bunun yanında minimum 1700 MHz‘lik bir frekans hızı olduğunu düşündüğümüzde 80 CU ile birlikte 17.5 TFLOP‘luk bir işlem gücü ortaya çıkabilir.

Ek olarak ortaya çıkan veriler ve AMD tarafından yapılan açıklamalar göz önüne alındığında yeni GPU’larda Işın İzleme Teknolojisi‘nin de geleceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca ortaya çıkan rakamlara bakılırsa bu çip RX 5700 XT’nin iki katı büyüklüğünde olacak ve performans da bununla doğru orantılı olacaktır. AMD’nin güç tüketimini nasıl kontrol altına alacağı ise merak konusu.

Yeni Big Navi GPU’lara ait 4 farklı model EEC listelerinde ortaya çıkmıştı. Bahsi geçen GPU için net bir bilgi verilmedi lakin modelin amiral gemisi RX 5950 XT olduğu tahmin ediliyor. AMD tarafından da onaylanan serinin 2020 yılı içinde çıkış yapması bekleniyor. NVIDIA tarafı ise RTX 3000 serisini tanıtma hazırlığı içinde.

İlginizi çekebilir: