Anasayfa Haber Oyuncular Ekran Kartında Hangi Markayı Tercih Ediyor?

Oyuncular Ekran Kartında Hangi Markayı Tercih Ediyor?

Yapılan bir ankette PC kullanıcılarının donanım tercihleri ile ilgili sonuçlar ortaya çıktı. Kullanıcıların %55’i tercihini NVIDIA’dan yana kullanıyor.

Wfftech ve JPR tarafından bir anket yapıldı ve oyunculara donanımlarıyla ilgili 26 farklı soru soruldu. Ekim ayında yapılan bu ankete 4.447 kişi katıldı. Çeşitli sorular sonrasında ortaya 143.264 farklı yanıt çıktı ve anketin bazı sonuçları kullanıcılarla paylaşıldı.

Tüm sonuçlara bakıldığında kullanıcıların %55’lik bir bölümünün NVIDIA ekran kartı kullandığı görülüyor. Bu dilimin %27’sini RTX ekran kartlar oluştururken, %61’ini ise Turing öncesi mimariye dayanan GPU’lar oluşturuyor.  Geriye kalan %12’lik dilimin GTX 16 serisi bir GPU kullandığı belirtildi.

Bununla birlikte PC oyuncularının işlemci tercihini hangi markadan yana kullandığını da sizlerle paylaşmıştık. %41’lik bir bölümün AMD işlemcileri tercih ettiğini görmüştük.

NVIDIA’nın yakın zamanda yeni Ampere mimarisi ve 3000 serisi ekran kartlarını detaylandırması bekleniyor. AMD tarafı ise üst düzeye hitap edecek Big Navi GPU‘lar ve yeni rDNA 2 mimarisi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Yapılan yeni hamleler ile birlikte dengelerin ne yönde değişeceğini ise zaman gösterecek.

İlginizi çekebilir: