Anasayfa Haber Not Defteri, Paint ve WordPad Opsiyonel Oluyor

Not Defteri, Paint ve WordPad Opsiyonel Oluyor

Windows 10 ile otomatik kurulan Not Defteri, Paint ve WordPad uygulamaları istendiği takdirde kaldırılabilecek.

Microsoft tarafından son olarak sunulan Windows 10 Insider Önizlemesi İnşa 19551 PC için her zaman olduğu gibi genel değişiklikler, geliştirmeler ve düzeltmeler sunuyor. Öte yandan, bu sürümün esas dikkat çekeni bazı Windows uygulamalarının opsiyonel hale getirilmesi oldu.

1985 yılındaki Windows 1.0 sürümünden itibaren Not Defteri ve Paint, 1995 yılındaki Windows 95 sürümünden sonraysa WordPad her zaman otomatik olarak kurulan uygulamalar olmuştu. Microsoft, Windows 10 Insider Önizlemesi İnşa 19551’e kadar temel kullanıcıların bu programları kaldırmasına izin vermiyordu. Sonunda bu kararda değişiklik yapılmış durumda.

Artık Windows 10 Kontrol Paneli içerisinde Not Defteri, Paint ve WordPad uygulamalarını Opsiyonel Özellikler bölümünden kaldırıp bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra, istemiyorsanız bunlardan tamamen kurtulabiliyorsunuz. Bu arada Not Defteri (627KB), Paint (6.58MB) ve WordPad (6.24MB) boyutlarında. Yani çok fazla yer kazanamayacaksınız.

Görünen o ki Microsoft, işletim sisteminin çekirdek uygulamalarının yüklenmesini zaman içerisinde kullanıcıların takdirine bırakacak.

İlginizi çekebilir: Windows 10 Ses Sorunları Nasıl Onarılır?

 

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version