Anasayfa Haber Microsoft ve Estée Lauder Yeni Bir Yapay Zeka İnovasyonu İçin Bir Araya...

Microsoft ve Estée Lauder Yeni Bir Yapay Zeka İnovasyonu İçin Bir Araya Geldi

Microsoft ve Estée Lauder yapay zeka işbirliği.

Microsoft, üretken yapay zeka hizmetlerini güçlendirmeye yardımcı olmak için Estée Lauder ile işbirliği yaptığını duyurdu.

Microsoft, yaptığı basın açıklamasında Estée Lauder ile birlikte yeni bir Yapay Zeka İnovasyon Laboratuvarı kuracağını açıkladı. Microsoft’un Azure OpenAI Hizmeti yardımıyla oluşturulacak olan bu laboratuvar, Estée Lauder’e ürün geliştirme ve 20’den fazla farklı güzellik markasının pazarlamasını iyileştirme ve hızlandırma konusunda yardımcı olacak.

Şirket basın açıklamasında şu açıklamalarda bulundu:

“ELC ve Microsoft, daha hızlı ürün geliştirme için araştırma ve geliştirmede üretken yapay zeka araçları uygulayarak bilim insanlarının ve ürün geliştirme uzmanlarının ortaya çıkan ürün ve içerik trendlerine daha hızlı yanıt vermelerini sağlıyor.”

Ayrıca, Yapay Zeka İnovasyon Laboratuvarı Estée Lauder için özel bir sohbet robotu da oluşturdu. Bu robot şirketin kapsamlı pazarlama verilerine erişebilecek ve böylece ekip üyelerinin pazarlama kampanyalarını normalden daha hızlı oluşturmasına ve başlatmasına yardımcı olabilecek.

Bu anlaşma, iki şirket arasındaki en son işbirliği. Ocak 2023’te Estée Lauder, görme engelli kullanıcıların makyaj yapmasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir Makyaj Asistanı mobil uygulaması başlatmıştı. Bu uygulamada Microsoft’un Azure AI hizmetleri tarafından sağlanan yapay zeka özellikleri kullanıldı. Uygulama şu anda ABD, İngiltere ve İrlanda’da mevcut ve yakın gelecekte daha fazla pazara yayılacak.

Bu, Microsoft’un bu hafta içinde duyurduğu yapay zeka ile ilgili üçüncü yeni ortaklık. Ayrıca, müşterileri için 25.000 Microsoft 365 Copilot koltuğu satın alacak olan hizmet ve danışmanlık şirketi Cognizant ile de bir işbirliği yaptığını açıkladı.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version