Anasayfa Haber Boeing 737 Max Modellerinde Yeni Yazılım Hatası

Boeing 737 Max Modellerinde Yeni Yazılım Hatası

Boeing 737 Max Yazılım Hatası

İki büyük ölümlü kazaya karışan Boeing 737 Max tipi uçaklarda yeni bir yazılım hatası keşfedildi. Bugüne kadarki üçüncü yazılım hatası olan bu hata, uçağın dengeleyici trim sisteminin yanlış raporlanmasına sebep oluyor.

Boeing 737 Max model yolcu uçakları iyi ki geri çekildi dedirten yeni bir hata ile daha gündemde. Şirket şimdi de bu uçaklarda yeni bir yazılım hatası bulmuş. Hata, dengeleyici trim sistemi için uçağın burnunu kaldırmaya veya alçaltmaya yardımcı olan gösterge ışığında ortaya çıkmış. Işığın yanması gereken anlarda yanmadığı fark edilmiş. Boeing’in sorunu çözmek üzere olduğu ve uçakların hala 2020 ortasında uçuşa devam edeceğini tahmin ettiği de bilgiler arasında.

346 kişinin öldüğü 737 Max kazaları yaşandığından beri bunun fark edilen üçüncü yazılım hatası olduğunu da belirtelim. Buna sebep olan ölümcül hata ise aylar sonra keşfedilebilmişti. Boeing daha sonra uçuş kontrol bilgisayarlarının başlamasını ve uçuşa hazır olduğunun doğrulanmasını engelleyen başka bir sorun daha tespit etmişti.

Amerikan Federal Havacılık Dairesi (FAA) Başkanı Steve Dickinson, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde uçak için bir sertifikasyon uçuşu yapılacağını ve son yazılım sorunun değerlendirileceğini paylaşıyor. FAA onayı gelse bile Boeing 737 Max’in tekrar uçmasının uzun zaman alabileceği düşünülüyor. Şirketin uçağın üretimini durdurduğunu da not olarak düşelim.

İlginizi çekebilir: Boeing 777-9X İlk Test Uçuşunu Tamamladı

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version