Anasayfa Haber GeForce Now Sunucularında Hangi Donanımlar Kullanılıyor?

GeForce Now Sunucularında Hangi Donanımlar Kullanılıyor?

GeForce Now

Yeni hizmete açılan GeForce Now hizmetinde kullanılan donanımlar ve performans testleri paylaşıldı.

NVIDIA’nın bulut tabanlı oyun hizmeti GeForce Now beta aşamasından çıkarak kullanıma sunulmuştu. Bu platform ücretsiz ve ücretli olarak iki farklı şekilde hizmet veriyor. Ücretsiz seçimde oturum süresi 1 saat ile kısıtlandırılıyor. Ücretli abonelikte ise 6 saatlik kesintisiz oyun hizmeti, RTX teknolojisi ve oturum önceliği gibi özellikler sunuluyor.

GeForce Now, Google Stadia’ya göre daha avantajlı görünüyor ve birçok oyuncu tarafından kullanılmaya başladı. Peki oyunların çalıştırıldığı bu sunucularda hangi donanımlar kullanılıyor?

İşlemci: Intel CC150

Sızıntılar, sunucularda kullanılan gizemli bir Intel CPU’ya, yani CC150’ye ışık tutuyor. Bu işlemciyi ilk defa duyuyorsanız gayet doğal. Intel CC150 8 çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip. GeForce Now, CPU’yu her biri dört çekirdekten oluşacak şekilde bölüyor ve kullanıcılara 4 çekirdek ve 8 iş parçacığı olarak kullanım sunuluyor.

Bunun yanında her kullanıcı 14.3 GB FPM (past page) RAM’e erişim sağlayabiliyor. CPU’nun saat hızına gelirsek, 3.50 GHz seviyesinde sabitlenmiş durumda ve turbo boost teknolojisi bulunmuyor.

Intel CC150’nin CPU-Z test sonuçlarına baktığımızda çoklu çekirdekte i7-8700K’dan daha iyi sonuçlar elde ettiğini görebiliyoruz. Bu farkın çekirdek ve iş parçacığı sayısından kaynaklanması muhtemel ancak hizmetin çekirdek sayısını kullanıcılara paylaştırdığını tekrar hatırlatalım.

Grafik Birimi: NVIDIA T10-8

Tahmin edebileceğiniz gibi GeForce Now, Nvidia’nın kendi RTX GPU’larını kullanıyor. Sızdırılan bilgilere baktığımızda Nvidia T10-8 isimli hiç tanışık olmadığımız bir ekran kartı görüyoruz. Bu kart son kullanıcılar için üretilmedi ve RTX 2080 Ti Super gibi GPU’larda bulunan, Turing mimarisine dayalı TU102 kalıbını temel alıyor. Test donanımlarına baktığımızda ekran kartının 8 GB VRAM’e sahip olduğunu görebiliyoruz.

Oyun testine geldiğimizde Ashes of Singularity oyunuyla karşılaşıyoruz. Test 1080P ‘Crazy’ grafik ayarlarında yapılmış ve ortalama FPS değeri 27.1 olarak sonuçlara yansıyor. Bu değerin oldukça düşük olduğunu düşünebilirsiniz fakat bulut tabanlı bir oyun hizmeti için gayet ideal diyebiliriz. NVIDIA’nın gelecekte daha da iyi hizmet sunmak için donanım yükseltmesine gidebileceğini de söyleyelim. Peki siz GeForce Now’da nasıl bir oyun deneyimi yaşadınız?

İlginizi çekebilir: Bulut Tabanlı Oyun Servisi GeForce Now Çıktı