Anasayfa Haber Apple, Yeni iPhone Modellerinde Kendi 5G Antenini Kullanabilir

Apple, Yeni iPhone Modellerinde Kendi 5G Antenini Kullanabilir

2020 iPhone 5G

5G iPhone akıllı telefonlar Qualcomm yerine Apple tasarımı antenler ile karşımıza çıkabilir.

Apple tarafından bu sonbaharda duyurulması beklenen ilk 5G iPhone modellerinin Qualcomm X55 modeminden gücünü alması bekleniyor. Son iddialar ise, Apple’ın kendi 5G antenini tasarlamakta olduğu ve Qualcomm bağımlılığını azaltmak istediği yönünde.

Kendi antenini kullanmak isteyen Apple, Qualcomm QTM525 anteninin boyutundan dolayı böyle bir karar almışa benziyor. 5G’nin daha hızlı versiyonu olan mmWave teknolojisine erişmek için kullanılacak bu çiplerin Apple’ın gelecek nesil telefonlarının ince profili için çok büyük olduğu da bilgiler arasında. Şirketin kendi anten sistemini geliştirirken iPhone tasarımını daha fazla dikkate alacağı kesin. mmWave teknolojisi için antenlerin öneminin büyük olduğunu da altını çizmek gerekiyor. Ultra hızlı kablosuz teknolojisinin nispeten zayıf aralığını göz önünde bulundurduğumuzda, 5G telefonların daha iyi bağlantı için birden fazla mmWave anten kullanması gerekiyor.

Tabii ki Apple’ın 2020 iPhone modelleri için kendi 5G antenini kullanacağı kesin değil. Şirketin iki tasarım düşündüğü de ileri sürülüyor. Apple yapımı antenler kullanan daha ince ve Qualcomm yapımı antenler kullanacak daha kalın bir tasarım. Şirketin kendi tasarımını kullanması durumunda Qualcomm’a telif ücreti ödemesi de gerekmeyecek. Hatta Apple’ın Intel’in akıllı telefon modemi bölümünü bünyesine katıyor olduğunu da hatırlatalım. Şirketin bir ürün ortaya koymasının zaman alacağını da unutmamak gerek.

İlginizi çekebilir: Apple, Eski iPhone’ları Yavaşlattığı için Ceza Aldı