Anasayfa Haber Samsung Ürettiği Katlanabilir Ekranları Diğer Şirketlere Satacak

Samsung Ürettiği Katlanabilir Ekranları Diğer Şirketlere Satacak

Samsung Katlanabilir Cam Ekran

Samsung ürettiği katlanabilir cam ekranları diğer şirketlere de satacak.

Samsung Galaxy Z Flip ile sunduğu katlanabilir cam ekran teknolojisini diğer üreticilere de satacağını açıkladı. Ekran, Z Flip’in kapak penceresi ile aynı ultra ince cam (UTG) markasını taşıyacak. “Sert ve hassas” olarak lanse edilen teknoloji için şimdiden müşteri olup olmadığı ise bilinmiyor. Öte yandan, bu hamle sayesinde katlanabilir ekrana sahip daha uygun fiyatlı telefonların tüketiciye ulaşabileceği düşünülüyor.

Şirketin iddiasına göre, Galaxy Z Flip’in ekranı, Galaxy Fold’un polimer ekranı kadar kolay çizilmiyor ve kırılmıyor. Yine de ekranın çok daha dayanıklı olmadığına dair haberler bulunuyor. Ekranın üst katmanının camdan olmasına rağmen Galaxy Fold ve Motorola Razr’ın ekranları gibi tırnakla bile kolayca çizilebildiğine dair iddialar da bulunuyor.

Samsung’un şu an için sektörde pek fazla rakibi bulunmuyor. Tabii ki bu diğerlerinin de boş durduğu anlamına gelmiyor. Gorilla Glass üreticisi Corning ise geçtiğimiz yıl 0.1 milimetre kalınlığında cam kapak geliştirmekte olduklarını ve bunun sağlamlık ya da dayanıklılık kaybı olmadan 5 milimetre çapında esneyebildiğini paylaşmıştı. AGC adlı Japon bir şirketin de benzer teknoloji için çalıştığı da biliniyor.