Anasayfa Haber Google Hangouts Meet Coronavirus Nedeniyle Ücretsiz Hizmet Verecek

Google Hangouts Meet Coronavirus Nedeniyle Ücretsiz Hizmet Verecek

Google, dünyayı etkisi altına alan COVID-19 (Coronavirus) tehlikesine karşı önlem amaçlı olarak evden çalışmayı desteklediğini duyurdu. Buna bağlı olarak şirket, Hangouts Meet üzerinden çalışanların kolaylıkla iletişim kurabilmeleri için uygulamayı Temmuz ayına kadar ücretsiz hale getirdi.

Coronavirus salgınına kayıtsız kalmayan şirketlerden biri de Google oldu. Şirket yaptığı açıklamalarda salgın hastalıktan korunma yöntemlerinin üzerinde durduğunu belirtti. Ayrıca bu süreçte en sağlıklı olanın çalışanların ve öğrencilerin işlerini evden yürütmeleri olacağının altını çizdi.

Google, kalabalık etkinliklerin ve toplantıların virüs salgını konusunda olumsuz etki edeceğini söyleyerek, Hangout Meet uygulamasını G Suite ve G Suite for Education kullanıcılarına destek amaçlı ücretsiz hale getirdi.

Uygulama içerisinde premium sunulan bu özellikler, 250 katılımcıya kadar toplantı oluşturabilme, bir alan adına bağlı olarak 100 bine kadar izleyici ile canlı akış yapabilme gibi olanaklar sağlıyor. Aynı zamanda yapılan toplantıları Google Drive’a kaydetme özelliği de bulunuyor.

Google şimdiden Hong Kong ve Vietnam’da yüz binlerce öğrencinin Hangouts Meet ile eğitim aldığını söyledi. 1 Temmuz 2020 tarihinde sona erecek olan bu fırsatın, diğer şirketlere de ilham olması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Google Chrome Güvenlik Açıklarını Güncelleme ile Giderdi