Anasayfa Haber 2K Games GeForce Now’dan Oyunlarını Geri Çekti

2K Games GeForce Now’dan Oyunlarını Geri Çekti

GeForce Now hizmetinden oyunlarını çeken yapımcılara bir yenisi daha eklendi. 2K Games oyunları artık GeForce Now ile oynanamıyor.

NVIDIA’nın bulut tabanlı oyun platformu beklenen ilgiyi gördü görmesine ancak yapımcılarla olan anlaşmazlığın ardı arkası kesilmiyor. Kısa zaman içinde Bethesda ve Activision Blizzard gibi önemli yapımcılardan sonra 2K Games tarafından da üzücü bir haber geldi. Yapılan açıklamada 2K Games yayıncısının isteği üzerine tüm oyunların platformdan kaldırılacağı söylendi.

“Yayıncının talebi üzerine, 2K Games oyunlarının GeForce Now’dan kaldırılacağını lütfen unutmayın. Gelecekte oyunlarını yeniden eklemek için 2K Games ile çalışıyoruz.”

Bu durum Borderlands, Bioshock, Civilization, Mafia, X-Com, NBA 2K ve WWE 2K gibi hatrı sayılır yapımların artık platformda yer almayacağını gösteriyor. Hinterland Games’in de The Long Dark oyununu GeForce Now’dan geri çektiğini belirtelim.

Bu tür büyük yayıncıları kaybetmek, oyun akış hizmeti için kesinlikle büyük bir kayıp. NVIDIA tarafının yapımcılarla orta yolu bulmak için uğraştığını söyleyebiliriz. İlerleyen günlerde neler olacağı endişe verici ve oyunculardan çeşitli tepkiler gelmeye başladı bile. Problemlerin temelinde ise yine kazançlar var gibi görünüyor. Gördüğümüz kadarıyla bu tür yapımcılar yeni anlaşmalardan kâr elde etmek istiyorlar.

Bildiğinizi gibi GeForce Now, abonelerin Steam gibi platformlarda zaten sahip oldukları oyun lisanslarını tekrar satın almaya gerek duymadan kullanıyor. Google Stadia’da ise durum tam tersine. NVIDIA zaman zaman platforma oyunlar eklemeye devam etse de oyun seçenekleri ve sayısı oyuncuları tatmin etmiyor.

İlginizi çekebilir: GeForce Now’a Yeni Oyunlar Eklendi