Anasayfa Mobil Dev Karşılaştırma: Galaxy A51 – Galaxy A70 – Redmi Note 8 Pro

Dev Karşılaştırma: Galaxy A51 – Galaxy A70 – Redmi Note 8 Pro

2019 yılının ve 2020 başlarının en popüler üç akıllı telefonunu bu karşılaştırma videomuzda bir araya getiriyoruz. Galaxy A51, Galaxy A70 ve Redmi Note 8 Pro karşı karşıya.

Galaxy A51 – Galaxy A70 – Redmi Note 8 Pro Karşılaştırma

Yapılan Testler sırasıyla şu şekilde:

  • 01:58: Telefoların Açılış Süreleri
  • 02:21: AnTuTu ve 3D Mark Testleri
  • 03:23: Asphalt 9 Açılış Testi
  • 03:38: PUBG Mobile Açılış Testi
  • 04:00: PUBG Oyun Testi
  • 09:25: Kamera Testi
  • 12:45: Depolama Birimi Hız Testi
  • 13:15: 30 Dakika Batarya Dolum Testi

Kullanılan Oyun yazılımı için tıklayın.

Samsung Galaxy A51

Galaxy A51’de bulunan 48 megapiksel kamera, gündüz veya gece ayrımı yapmadan fotoğraf çekmenizi sağlıyor. Ultra Geniş Açılı Kamera, 123 derece açılı bir merceğe sahip. Akıllı seçim işlevi, gerekli gördüğünde Geniş Açı ile çekim özelliğini öneriyor ve bu özelliği sizin için otomatik olarak açıyor. Makro Kamera nesneleri keskin bir netliğe getirirken Derinlik Kamerası, Canlı Odak efektleriyle nesnelerin ön plana çıkmasını sağlıyor.

Süper Dengeli Video, hareketli bir nesnenin videosunu çekerken veya elinizde cihazla hareket ediyorken bile kamera titremesini azaltıyor. Koşarken, yürüyüş yaparken veya evcil hayvanlarınızla oynarken de Süper Dengeli Video ile anı yakalamanıza yardımcı oluyor.

Galaxy A51 İncelemesi

Samsung Galaxy A70

Galaxy A70 üçlü kamera dizilimini kullanıyor. f/1.7’lik ana kamera 32 MP çözünürlüğe sahip. A50’de bu değer 25 Megapikseldi. f/2.2’lik ikinci kamera ise 8 Megapiksel çözünürlüğe sahip ve ultra geniş açılı fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Yine f/2.2’lik son kamera ise 5 MP çözünürlüğe sahip ve derinlik algılama özelliğini telefona kazandırıyor. Tek başına fotoğraf veya video çekemeyen bu 5 MP’lik kamera, Samsung’un kendi özelliği olan Canlı Odak’ın kullanılmasına olanak veriyor.

Kamera arayüzü yine tanıdık ve bu arayüz üzerinde istediğiniz ayarlamaları yapmakta özgürsünüz. Yapay zeka fotoğraf çekerken farklı parametreleri kolayca tanıyor ve istediğiniz ayarların otomatik bir şekilde yapılmasını sağlıyor.

Galaxy A70 İncelemesi

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Yüksek çözünürlüklü 64MP birincil kamera, 3.26 metre yüksekliğe kadar görüntü basabilen çarpıcı fotoğraflar çekiyor. Parlak gece çekimlerinde daha fazla ışık yakalamak için 1,6μm 4’ü 1 arada Süper Piksel kullanıyor. 120 derece görüş alanına sahip 8MP ultra geniş açılı kamera, 2MP makro kamera ve 2MP derinlik sensörü Redmi’nin çok yönlü kamerasını oluşturmak için bir araya geliyor.

Redmi Note 8 Pro’da bulunan 20MP ön kameranın yerleşik AI (Yapay Zeka) teknolojisi, kullanıcıların detaylı portre özçekimleri, sahne algılama ve yüz kilidi açma özellikleri ile ön kamera deneyimini bir adım ileri taşıyor.

Redmi Note 8 Pro’nun ön ve arka panlleri Corning Gorilla Glass 5 ile şekillendiriliyor. Her iki taraf da kazara düşmelere, genel kullanımdaki aşınmalara, suya ve tere karşı dayanıklı. Artırılmış dayanıklılık için, cihaz IP52 sıçramaya karşı korumalı teknolojisini de kullanarak, yağmura ve tere karşı etkili koruma sağlıyor.

Redmi Note 8 Pro İncelemesi