Anasayfa Haber SpaceX’in Uydu İnternet Hizmeti Starlink, Rekabetçi Oyunlarda Yeterli Olacak

SpaceX’in Uydu İnternet Hizmeti Starlink, Rekabetçi Oyunlarda Yeterli Olacak

Starlink Uydudan İnternet

Starlink uydudan internet projesi ile yüksek kaliteli filmler izlenebilirken rekabetçi oyunlar da sorunsuz bir şekilde oynanabilecek.

SpaceX’in ismini özellikle son yıllarda çok fazla duymaya başladık. Şirket uzay alanında sıra dışı projeler üzerinde çalışıyor. Tekrar kullanılabilen roketler, insanlı uzay turizmi ve Mars hedeflerinin yanı sıra Starlink uzaydan internet gibi projeler oldukça dikkat çekici. Uzaydan internet projesinin bu yıl başlama ihtimali bulunuyor ve tüm halka açılması hedefleniyor.

Starlink’in ticari olarak kullanılabilir hale gelmeden önce halen yapılması gereken aşamalar var. SpaceX CEO’su Elon Musk, düzenlenen bir konferans sırasında hizmetle ilgili bazı önemli ayrıntılar paylaştı.

Musk, özellikle kırsal alanlarda sunulan bu hizmette gecikmenin 20 milisaniyenin altında olması gerektiğini söyledi. CEO’ya göre pek çok profesyonel oyuncu 10ms altı gecikmenin ideal olduğunu iddia ediyor, ancak genel kullanıcılar için rekabetçi oyunlarda bu değerler gayet yeterli olacak.

Bununla birlikte geçmişte yetersiz hizmet alan kırsal alandaki oyuncular için 20ms gibi değerlerin gayet kabul edilebilir olduğu söylendi. Musk, daha fazla ayrıntıya girmek istemese de farklı noktalara da değindi. CEO, kullanıcıların yüksek kalitedeki filmleri izleyebileceğini, oyun oynayabileceğini ve ‘istediği her şeyi‘ yapabileceğini vurguladı. Özet olarak geçmişte çok iyi internet bağlantısına sahip olmayan ortalama bir kullanıcı, fazlasıyla yeterli bir bağlantı kalitesine sahip olacak diyebiliriz.

Elon Musk ayrıca Starlink’in herkes için ideal bir seçenek olmayacağını belirtiyor. Yerel bir sağlayıcıdan zaten hızlı bir bağlantınız varsa Starlink bunlarla rekabet edemeyebilir. Şirketin hedefi de zaten ilk olarak bu değil. Starlink öncelik olarak henüz internetin ulaşmadığı vatandaşlara hizmet etmeyi amaçlıyor, bu nedenle hizmetin diğer internet servis sağlayıcıları için “büyük bir tehdit” olmayacağının altı çiziliyor.

Nitekim Musk, Starlink’in diğer telekomünikasyon firmalarına fayda sağlayacağını düşünüyor. Çünkü bu proje ile bağlantı sağlayamayan müşterilere hizmet verilecek ve diğer sağlayıcıların üzerindeki önemli bir yük ortadan kalkmış olacak. Bu proje üzerindeki yeni gelişmeleri ve ülkemiz üzerinde ne derece etkili olacağını merakla takip ediyoruz.

İlginizi çekebilir: SpaceX Falcon 9, Starlink Görevinde İniş Hedefini Iskaladı