Anasayfa Haber GDC 2020’nin Erteleme Tarihi Belli Oldu

GDC 2020’nin Erteleme Tarihi Belli Oldu

Koronavirüs sebebiyle ertelenen GDC 2020’nin 4-6 Ağustos tarihleri arasında düzenleneceği duyuruldu.

Başlangıçta 16 Mart – 20 Mart tarihleri ​​arasında düzenlenmesi beklenen 2020 Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC), Koronavirüs (COVID-19) salgını sonrasında iptal edilen ilk teknoloji etkinliklerinden biri olmuştu. Şimdi ise organizasyonun 5 ay sonra, Ağustos ayı için yeniden planlandığı duyuruldu. Etkinlik, 4 Ağustos’tan itibaren ABD, San Francisco’daki Moscone Center’da düzenlenecek ve 6 Ağustos tarihinde sona erecek.

GDC organizasyonu, oyunla ilgili her konuda katılımcıya ev sahipliği yapan bir organizasyon. Oyun yapımcıları, konsol geliştiricileri ve çeşitli donanım üreticileri bu organizasyonda yeniliklerini tanıtma imkanı sunuyor.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen GDC etkinliğinde Google Stadia, Epic Games ve AMD’nin (3. nesil Ryzen CPU) önemli sunumları yer almıştı. Bu yılki etkinlikte ise Intel’in Xe mimarisini detaylandırması bekleniyordu. Şirketin yeni tarihler için planını sürdürüp sürdürmediğini ise henüz bilmiyoruz.

Koronavirüs salgını şu an için etkisini yükseltse bile düzenleyiciler Ağustos’a durumun normale döneceğini düşünüyor olmalı. Bununla birlikte organizasyon duyurusunda tüm önlemlerin alınacağı ve sağlık görevlilerinden gelen en son bilgilerin takip edileceğinin altı çiziliyor.

İlginizi çekebilir: PlayStation 5 ve Xbox Series X Karşılaştırması