Anasayfa Haber Windows 10 İçin Modern Disk Yönetimi Geliyor

Windows 10 İçin Modern Disk Yönetimi Geliyor

Windows 10 kodlarında modern bir Disk Yönetimi uygulamasına işaret eden referanslar ortaya çıktı.

Bunca yıldır yeni bir disk bölümü oluşturmak, silmek, genişletmek ve birleştirmek istediğimizde Windows 10 Disk Yönetimi yardımımıza koşuyordu.

Windows Yerleşik Disk Yönetimi aracı halen birçok işlevi yerine getirse bile üçüncü taraf uygulamalar daha genişletilmiş özellikler sunabiliyor. Bunun yanında üçüncü parti uygulamalarda daha işlevsel arayüzler görmek de mümkün. Disk Yönetimi yazılımının en son Windows 7’de güncellenmiş olduğunu da hatırlatalım.

Windows 10 Build 19577+ sürümünde ‘Modern_Disk_Management_Link’ referansları keşfedildi ve Microsoft’un Windows 10’daki disk bölümlerini yönetmek için yeni ve modern bir yazılım üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu yeni Disk Yönetim Aracı’nın Windows 10 Ayarlar bölümünde olduğu diğer bilgiler arasında. Bununla birlikte Microsoft’un bu güncellenen yöneticiyi Ayarlar’a ekleyip eklemeyeceği henüz net değil.

Şu anda bazı özelliklerin Ayarlar, bazılarının ise Denetim Masası’nda kullanılabilir olduğunu biliyoruz. Tabi her iki tarafta konumlanan uygulamalar da yok değil. Microsoft, tümüyle Ayarlar’a geçiş yapmak için çalışmalarına devam ediyor. Örneğin en son Windows 10 2004 sürümüyle birlikte fare imleç ayarlarının Ayarlar’a eklendiğini görmüştük. Gün geçtikçe bu alanın daha fazla genişlemesini ve düzenlemeler yapılmasını bekliyoruz.

İlginizi çekebilir: Windows 10 Temiz Önyükleme Nasıl Yapılır?