Anasayfa Haber Windows 10X ve Surface Neo Gelecek Yıla Kaldı

Windows 10X ve Surface Neo Gelecek Yıla Kaldı

Windows 10X, Surface Neo

Koronavirüs salgını, Windows 10X ve Surface Neo çıkışına da etki etmişe benziyor.

Microsoft, Windows 10X işletim sistemini ve Surface Neo adını verdiği yeni amiral gemisi cihazını kullanıcılar ile bu yıl buluşturamayabilir. Microsoft Ürün Sorumlusu Panos Panay’ın bazı ekip üyelerine yeni platformu ve çift ekranlı donanımı 2020 yılı içerisinde piyasaya sürmeyebileceklerini söylediği ifade ediliyor. Ek olarak, şirketin üçüncü parti üreticilerin de Windows 10X tabanlı cihazlarını piyasaya sürmesine izin vermeyeceği bilgiler arasında.

İki ekrana sahip cihazlar için tasarlanan Windows 10X geçtiğimiz yıl tanıtılmıştı. Surface Neo’nun da bu yılın sonunda piyasaya sürülecek ilk Windows 10X amiral gemisi cihaz olması planlanıyordu. Görünen o ki planlar değişti. Tabii ki bu plan değişikliği artık adını anmaktan bıktığımız koronavirüs salgınından kaynaklanıyor diye tahmin ediyoruz.

Microsoft’un ayrıca Windows 10X’i 2’si 1 arada gibi tek ekranlı cihazlarda çalıştırmaya öncelik verdiği paylaşılıyor. Şirketin, işletim sisteminin kendisini kullanıma sunmadan önce platformun bazı özelliklerini göstermeyi umduğu söyleniyor. Bu anlamda sonraki bir Windows 10 güncellemesinde 10X’in bazı yeteneklerini görebiliriz.

İlginizi çekebilir: Windows 10X Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey