Anasayfa Haber CS:GO, Yakında Source 2 Oyun Motoru ile Yenilenebilir

CS:GO, Yakında Source 2 Oyun Motoru ile Yenilenebilir

Valve, dünyanın en popüler popüler oyunlarından biri olan Counter-Strike: Global Offensive’i yeni Source 2 motoru ile güncelleyebilir.

Source, Valve Corporation eliyle geliştirilen bir 3B oyun motoru. Bu motor ilk defa 2004 yılında Counter Strike: Source ile ortaya çıkmıştı ve sonrasında Half-Life 2 piyasaya sürülmüştü.

Source 2 ise tahmin edebileceğiniz gibi Valve’ın yeni nesil oyun motoru. Oyun motorları yenilendikçe oyun görselleri de haliyle gelişmeye devam ediyor. 2015 yılında DotA 2, Reborn güncellemesi ile birlikte Source 2 oyun motoruna geçiş yapmıştı. Keza Half-Life: Alyx de aynı oyun motorunu kullanıyor.

2012 yılında oyuncuların beğenisine sunulan CS:GO yine ilk nesil Source oyun motorunun bir ürünü. Şimdi ise oyunun yakın tarihte yeni nesil Source 2 motoru ile güncelleneceği iddia ediliyor. CS:GO Dogmination e-spor kulübü başkanı Nors3 ise bu durumu onaylayan bir paylaşımda bulundu.

“Source 2’nin CSGO’ya 2 ay içinde geleceği hakkındaki bilgiler güvenilir görünüyor. Çünkü ben de güvenilir kaynaklardan duydum. Ancak resmi olmayan tarihlere asla %100 güvenemezsiniz. Bu süreyi iki ile çarpsanız daha iyi olur.”

Yani önümüzdeki birkaç ay içinde CS:GO’da dev bir güncelleme görürseniz şaşırmayın. Üstelik bu güncelleme sonrası oyun görselleri ve optimizasyonda önemli değişiklikler olacaktır. Source 2 tartışmaları aslına bakılırsa 2 yıl kadar öncesine dayanıyor. Valve, CS:GO’nun Source 2 oyun motoruna geçeceğini daha önce duyurmuştu. Bu durum CS:GO fanlarını da ikiye bölüyor. Kimi oyuncular grafiklerin gelişeceğinden memnunken kimi oyuncular ise FPS sorunlarının baş gösterebileceğini söylüyor.

İlginizi çekebilir: CS:GO’ya İki Yeni Harita Eklendi

13 Yorumlar

    • Valve hile sorununu rahatlıkla çözebilir. Ama açık olarak bu şekilde daha çok kazanıyoruz dediler, hile olan kişi ban yedikçe hesap alıyor.

    • source 2 muhtemelen şu anki motordan daha stabil ve daha akıcı olacak. çünkü daha yeni teknolojilere dayanıyor.

      • Ekran kartımın dx10 desteği var eğer oyun dx10 a desteği keserse zaten oynayamam .
        Kısacası yeni teknoloji bana yeni bir pc aldıracak

  1. Arkadaşlar bu konu hakkında baya araştırma yaptım source 2 motoru eklendiğinde oyun daha stabil bir şekilde çalışacak fps artışları olucak (belli bir düzeyde) daha güzel bir karakter kontrol dinamikler sağlıycak lakin gümüş 1 ile dünyaca seçkin kişilerin eşit olması gibi bir söz konusu çünkü yeni dinamikler demek daha farklı bir koşu eğilme zıplama silah tutma bomba atma özellikle MERMİ SEKMESİ VE SPRAY EVET SPRAY DE DEĞİŞİKLİK meydana gelebilir olasılık ise %97 peki 100 lerce hatta 1000 lerce saatimizi çöpe mi atacağız hayır burda eski cs go dan kimin tecrübesi yüksek ise daha bilge olucağı için source 2 cs go ya daha hızlı alışıp yeni global olabilecek ama HİLELER VALVE İZİN VERDİĞİ SÜRECE KARŞINIZA ÇIKACAK VALVE HİLELERİ 1 SAAT İÇİNDE KALDIRA BİLİR AMA OYUN FREE OLDU VE HER İNDİRMEYE VALVEYE PARA ÖDENİYOR YANİ (HİLE AÇ BAN YE HESAP AÇ DÖNGÜ VALVE ÇOK PARA KAZANDI) DÖNGÜSÜ OLACAK YANİ DOSTLAR DURUM BUNDAN İBARET ŞU AN DA WİN 7 KULLANAN KARDEŞLERİMİZİN SOURCE 2 GELDİĞİNDE WİN 10 GEÇMESİ GERECEK MAALESEF BUDA YENİ BİR PC BİLE GEREKTİRECEK BU KONUŞMANIN SONU BİTMEZ OLAY BUNDAN İBARET 😁

  2. Bence burada önemli olan CS:GO değil. CS:GO tahminimce source 2 motorunu pazara tanıtmak ve azıcık fikir sahibi edindirmek için kullanılacak. Tabii ki böyle ekonomiye sahip bir oyun için gerekli bir durum bu fakat ben source 2 motorunun oyun dünyasında tekrardan devrim yapabilecek mi diye düşünüyorum. Half life Alyx source 2 motoru kullanılarak üretildi fakat söylenenlere göre motorun daha tamamlanmadığı şuan için belli bir yüzdesiyle tanıştığımızı söylediler. Tahminimce source 2 motoru tam olarak Half Life 3 ile piyasaya oturacak. Bunun devamında oyun sektörüne tekrardan o ateşi verebilecek mi merakla bekliyorum.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version