Anasayfa Haber Windows Defender’in İsmi Kalıcı Olarak Değişiyor

Windows Defender’in İsmi Kalıcı Olarak Değişiyor

Microsoft, farklı işletim sistemlerinde geliştirdiği stratejiler nedeniyle Windows Defender ismini Microsoft Defender olarak düzenliyor.

Microsoft, Windows Defender güvenlik yazılımını Vista işletim sisteminden beri kullanıyor ve geliştirmeye devam ediyor. Ancak görünüşe bakılırsa ‘Windows Defender’ markasından yavaş yavaş uzaklaşılıyor.

Şirket, Windows Defender Gelişmiş Tehdit Korumasını Microsoft Defender ATP olarak yeniden adlandırmıştı. Sonrasında ise ATP Mac sistemlere getirildi. Microsoft ayrıca bu uygulamayı Android’e de götürmeyi planlıyor ve ‘Windows’ markasını atmak mantıklı olacak gibi görünüyor.

Windows 10’un 2004 sürüm güncellemesi ile birlikte neler getireceğine göz atmıştık. Bu sürümü şu an Insider’lar kullanıyor ve Mayıs ayında herkes için kullanıma açılmasını bekliyoruz. Bu sürümde yine sessiz sedasız yapılan bir değişiklik göze çarpıyor. Windows Defender ibaresi, Microsoft Defender isimlendirmesiyle değiştiriliyor.

Örneğin Windows Defender Çevrimdışı Tarama ismi Microsoft Defender Çevrimdışı Tarama olarak değiştirildi. Windows Güvenlik uygulamasının diğer bölümleri dahi Windows Defender’ın ismi geçmeyecek şekilde güncellendi.

Windows Defender ve ilişkili hizmetlerinin çoğu, Windows 10 sürüm 2004 ile birlikte Microsoft Defender şeklinde yeniden markalanacak ancak isim değişiklikleri henüz Denetim Masası gibi eski alanlarda gösterilmiyor.

Marka değişikliği, Microsoft’un yeni platformlar arası hizmet stratejisi için anlamlı olacak. Defender zaten Mac ve Linux’ta kullanılabiliyordu. Ancak ilerleyen günlerde Android ve iOS’a da gelmesi bekleniyor.

İlginizi çekebilir: iPhone X’da Windows 10 Çalıştırıldı