Anasayfa Haber iPhone 12 Pro Max Tasarımı Sızdırıldı!

iPhone 12 Pro Max Tasarımı Sızdırıldı!

iPhone 12 Pro Max

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen iPhone 12 serisi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Şimdi de serinin tepe modeli olacak olan iPhone 12 Pro Max 5G sızdırıldı.

2020’nin son çeyreğinde tanıtılması beklenen iPhone 12 serisi ile ilgili şu zamana kadar birçok sızıntı haberi yapıldı. Yapılan bu haberlerle beraber bir takım özellikleri ortaya çıkan iPhone 12 ve 12 Pro modellerinden sonra şimdi de iPhone 12 Pro Max tasarımı sızdırıldı. EverythingApplePro ve XDA-Developer editörü Max Weinbach tarafından yayınlanan görselleri incelediğimizde yeni nesil iPhone’un iPad Pro 2020’ye oldukça benzerlik gösterdiğini görmekteyiz. Peki, iPhone 12 Pro Max tasarımı nasıl olacak? Gelin sızdırılan bilgilere yakından göz atalım.

EverythingApplePro ve Max Weinbach tarafınca servis edilen görüntülerdeki cihazın iPhone 12 Pro Max olduğu iddia ediliyor. Yeni iPhone’un henüz bitmemiş CAD dosyalarına ulaşan ikili, elde ettikleri teknik çizimlerle beraber yeni nesil iPhone’un 3 boyutlu taslak görsellerini oluşurdu. Böylelikle, her ne kadar resmi olarak doğrulanmamış olsa da iPhone 12’nin tepe modeli ilk kez gün yüzüne çıkmış oldu.

iPhone 12 Pro Max Tasarımı:

Hemen yukarıdaki videodan da görebileceğiniz üzere yeni nesil iPhone, serinin bir önceki modeline kıyasla bir takım tasarım farklılıklarına ev sahipliği yapıyor. Bu kısımda yeni nesil telefonda ekranının köşelerini kavisli hale getiren Apple’ın 2020 iPad Pro’nun yanı sıra ikonik tasarımıyla ön plana çıkan iPhone 4 ve 5’ten de esinleneceğini görmekteyiz.

Aynı zamanda 5G desteğine sahip olacağı da ortaya çıkan telefonun dört köşesinde de anten bulunuyor. Hatırlarsanız, Apple benzer bir tasarımı iPhone 4 modelinde de kullanmıştı.

Tasarım değişikliğinin dışında yine paylaşılan raporda, iPhone 12’de iPhone 11’e kıyasla daha küçük bir çentiğin bulunacağının da altı özellikle çiziliyor. Bildiğiniz üzere Apple’ın daha önceden de ekran çentiğini küçülteceği iddia edilmişti. Söz konusu bu değişikliğin ise 2020 iPhone modelleri ile gerçekleşmesi bekleniyor.

iPhone 12 Pro Max tasarımı

Yine aynı raporda yer verilen bilgilere göre yeni nesil telefonun, serinin önceki modellerine kıyasla yüzde 60 oranında daha ince ekran çerçevelerine sahip olacağı iddia ediliyor. Bu da serinin önceki modellerine kıyasla daha fazla kullanılabilir ekran alanı anlamına geliyor.

Yapılan bu değişikliklerin haricinde yeni nesil telefonun yan tarafında bulunan güç düğmesinin de biraz aşağıya alındığını gözlemlemekteyiz. Bu sayede kullanıcılar, 6.7 inçlik bir ekrana rağmen rahat ve kolay bir şekilde güç düğmesine erişim sağlayabilecekler.

iPhone 12 Pro Max Tasarımı

Kamera tasarımına geldiğimiz de ise bizleri tıpkı iPhone 11 Pro ve 11 Pro Max’te olduğu gibi bir tasarım karşılıyor. Ancak bu kısımdaki tek fark ise LİDAR tarayıcı olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar Apple tarafından onaylanmamış olsa da serinin yeni modelinde iPad Pro 2020’de olduğu gibi LİDAR tarayıcıya yer verilmesi bekleniyor.

Şimdilik, iPhone 12’nin Eylül ayında tanıtılıp tanıtılmayacağı ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak COVID-19 salgınını göz önünde bulunduracak olursak, yeni iPhone serisinin Aralık 2020 veya daha sonrasında duyurulacağını tahmin etmekteyiz. Son olarak, hemen aşağıdan iPhone 12 Pro Max’e ait olduğu iddia edilen görselleri inceleyebiliriz.

iPhone 12 Pro Max tasarımı iPhone 12 Pro Max tasarımı İlginizi çekebilir: iPhone SE 2020, iPhone 11, iPhone XR Karşılaştırması