Anasayfa Haber Samsung Galaxy Akıllı Saatler İçin El Yıkama Uygulaması Geldi

Samsung Galaxy Akıllı Saatler İçin El Yıkama Uygulaması Geldi

Galaxy akıllı saat Hand Wash

Tizen tabanlı Galaxy akıllı saatler için Hand Wash (El Yıkama) uygulaması sunuldu.

Samsung, Tizen tabanlı Galaxy akıllı saat modelleri için bir Hand Wash (El Yıkama) uygulaması yayınladı. Uygulamanın Samsung Araştırma Enstitüsü- Bangalore (SRI-B) bünyesindeki uzaktan çalışan kullanıcı arayüzü ve giyilebilir cihaz ekipleri tarafından iki haftada geliştirildiğinin altı çiziliyor.

Uygulama, Galaxy akıllı saat sahiplerine sık sık ellerini yıkamaları yönünde hatırlatmalarda bulunacak. Dünya Sağlık Örgütü’nün koronavirüs ile mücadele kılavuzu tabanlı olan Hand Wash, kullanıcıların en az 20 saniye el yıkamasına dikkat çekecek. Öte yandan, uygulamanın 25 saniyeden geri saydığını belirtelim. Bu ekstra 5 saniyenin sebebi ise musluğun açılıp sabunun uygulanması için. Kalan süre ise tamamen el yıkama odaklı. Akıllı saatiniz bu süre zarfında geri bildirim amacıyla titreşiyor ve ne kadar süre kaldığına bakmakla dikkatiniz dağıtmamış oluyorsunuz.

Hand Wash uygulamasının kendine ait bir saat arayüzü de buluyor. Bu sayede kullanıcılar günlük el yıkama rutinlerini takip edebiliyor. Bu arayüzdeki bir komplikasyon is en son el yıkadığınızdan beri ne kada süre geçtiğini gösteriyor. Uygulamayı Galaxy Store üzerinden hemen indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Geçtiğimiz günlerde Google tarafından da Wear OS için bir el yıkama güncellemesi sunulduğunu hatırlatalım.