Anasayfa Haber SpaceX, ISS’e İlk Mürettebatlı Uçuşunu 27 Mayıs’ta Gerçekleştirecek

SpaceX, ISS’e İlk Mürettebatlı Uçuşunu 27 Mayıs’ta Gerçekleştirecek

SpaceX

Uzun zamandır beklenen mürettebatlı taşıma görev için SpaceX tarafından tarih verildi.

Aylar ve yıllar süren hazırlıkların ardından, SpaceX ve NASA nihayet uzay endüstrisinde büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. SpaceX’in Crew Dragon roketi zaman içinde çeşitli sorunlar yaşamıştı. Ancak sonunda Uluslararası Uzay İstasyonu’na iki astronot (Doug Hurley ve Bob Behnken) gönderecek kadar kararlı bir hale geldi.

Bu yolculuk fazla uzun sürmeyecek ve astronotların ISS’de yaklaşık 14 gün kaldıktan sonra eve dönmesi planlanıyor. Bu, SpaceX için son derece önemli bir an olacak. Crew Dragon, bu güne kadar taşımacılık için birçok görevde kullanılmıştı. Böylece aynı anda insanları uzaya güvenli bir şekilde taşıdığını ve bu yükü sırtlayacak kadar donanımlı olduğunu kanıtlayacak.

Bu insanlı taşıma görevinin 27 Mayıs’ta başlaması planlanıyor. Eğer bu olay başarılı bir şekilde gerçekleşirse ISS ve Dünya arasında daha düzenli mürettebat taşıma görevleri için bir yol açılacak.

Görev toplam altı ay sürecek ve dört astronotun ISS’e taşınması planlanıyor. Ancak yaklaşan mürettebatlı uçuş testleri tam anlamıyla yolunda gitmezse görev muhtemelen gecikecek veya iptal edilecek. Crew Dragon bugüne kadar onlarca testten geçti ve sonuçlar olumlu olacak ki net bir tarih verilebiliyor. Bu fırlatma yüksek ihtimal canlı olarak yayınlanacak ve izlemek için sabırsızlanıyoruz.

Eğer siz de sabırsızsanız, SpaceX’in geçtiğimiz yılın sonlarında insanlı uçuş görevi için yayınladığı simülasyon videosunu izleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: SpaceX’in Uydu İnternet Hizmeti Starlink, Rekabetçi Oyunlarda Yeterli Olacak