Anasayfa Haber Z490 Anakartlar 11. Nesil Intel Rocket Lake-S ile Uyumlu

Z490 Anakartlar 11. Nesil Intel Rocket Lake-S ile Uyumlu

i9-10850K ve Celeron İşlemciler

Bir Gigabyte yetkilisi, Rocket Lake-S masaüstü platformun LGA1200 soket ile uyumlu olacağını dile getirdi.

30 Nisan itibariyle Intel 10. nesil işlemciler resmi olarak piyasaya sunulmuştu. Devamında MSI, ASUS ve Gigabyte gibi markaların 400 serisi yonga setlerini gördük. Bildiğiniz üzere Intel, yeni nesil işlemcileriyle birlikte soket yapısını çok kez değiştirmişti ve aldıkları tepkiler de gün geçtikçe artmaya başladı. Ancak şirketin yeni nesil anakartları için durum aynı olmayabilir.

Gigabyte’ın yeni nesil Z490 anakartlarıyla ilgili soru-cevap bölümünde, bir kullanıcı Gigabyte temsilcilerine Z490 tabanlı platformlarının yaklaşan Rocket Lake tasarımlarını destekleyip desteklemeyeceğini sordu. Cevap ise “Bunun kamuoyuna açık şekilde yayınlanacağını bilmiyorum. Evet, Z490 Rocket Lake-S platformunu destekleyecek” şeklinde oldu.

Bununla birlikte yeni Gigabyte Z490 anakartların PCIe 4.0 desteği ile geldiğini öğrenmiştik. Ancak bu desteğin 10. nesil işlemcilerle birlikte kullanılamadığını biliyoruz. Intel’in 11. nesil Rocket Lake-S masaüstü platformunu ise PCIe 4.0 desteği, Xe grafik mimari tasarım desteği ve Willow Cove çekirdek mimarisi ile bekliyoruz. Yani 11. nesil Rocket Lake-S platformu ve LGA1200 soket uyumu şu an için kesin gibi.

Henüz 10. nesil yeni çıkış yapmışken 11. nesil işlemciler hakkında birçok detay elde ettik. Söylentilerde yeni platformun 2020 sonlarında veya 2021 yılının başlarında çıkış yapacağından bahsediliyor. Intel ise bu konuda her zaman olduğu gibi resmi bir açıklama yapmayacaktır.

İlginizi çekebilir: RTX 3000 Serisinin Çıkış Tarihi ve Özellikleri Sızdırıldı