Anasayfa Haber iPhone 12 Tasarımı Netlik Kazanıyor

iPhone 12 Tasarımı Netlik Kazanıyor

iPhone 12 tasarımı

Bir süredir sızıntı haberlerine konu olan iPhone 12 tasarımı şekillenmeye devam ediyor.

Apple’ın Eylül ayında tanıtacağı tahmin edilen yeni iPhone 12 modelinin tasarımı ile ilgili şu zamana kadar birçok sızıntı yapıldı. Yapılan bu sızıntılarla beraber ekran boyutları ve birçok tasarım detayı netlik kazanan iPhone 12 tasarımı, şimdi de en net haliyle karşımıza çıkıyor.

Son zamanlarda yapılan sızıntıları bir araya getirerek bir konsept çalışmaya imza atan Phonearena ekibi, merakla beklenen iPhone 12 modellerinin nasıl bir tasarıma ev sahipliği yapacağını gözler önüne serdi. Söz konusu konsept görselleri incelediğimizde ise bizleri daha önceki sızıntılarda olduğu gibi iPhone 4’e benzer ekran çerçeveleri karşılıyor. Bununla beraber son sızıntılarda ön plana çıkan ekran çentiği tasarımı da aynı şekilde söz konusu konsept görsellerde yer yeniden karşımıza çıkıyor.

iPhone 12 tasarımı
iPhone 12 tasarımı

Hatırlarsanız, önceden yayınlamış olduğumuz haberde iPhone 12’nin serinin önceki modellerine kıyasla yüzde 60 oranında daha ince ekran çerçevelerine sahip olacağını belirmiştik. Bu da önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan iPhone modellerinin tamamen çerçevesiz ekran deneyimi sunacağı anlamına geliyor. Yine aynı raporda yer verilen bilgilere göre Apple’ın Eylül ayında tanıtacağı iPhone modellerinin hepsinde OLED ekran paneline yer verileceğini de görmekteyiz.

Bildiğiniz üzere hali hazırda satışta olan iPhone modelleri 60Hz ekran yenileme hızına ev sahipliği yapıyor. Bu geleneği ise 2020 yılında satışa sunulacak yeni iPhone modelleri ile değiştirecek olan Apple’ın bu kısımdaysa 120Hz ekran yenileme hızı değerini kullanıcılara sunması bekleniyor.

iPhone 12 kamera

Tüm bunların haricinde yeni iPhone modelleri kamera özellikleriyle de ön plana çıkacak. Bu kısımda paylaşılan bilgilere göre 5.4 inçlik ve 6.1 inçlik iPhone modellerinde çift kamera kurulumuna yer verilecek. 6.1 inçlik Pro ve 6.7 inçlik modellerin ise LİDAR tarayıcıya sahip üçlü kamera kurulumuyla beraber piyasaya sunulması bekleniyor.

Bildiğiniz üzere Apple, ilk olarak LİDAr teknolojisini iPad Pro 2020 modelleriyle beraber kullanıcılara sunmuştu. Bu özelliği şimdi de yeni iPhone modelleri ile kullanıcılara sunmaya hazırlanan Apple, bu sayede iPhone kullanıcılarına çok daha gelişmiş bir artırılmış gerçeklik deneyimi sunmayı hedefliyor.

iPhone 12 tasarımı

İlginizi Çekebilir: iPhone 12 Fiyatları Sızdırıldı