Anasayfa Haber DJI Matrice 300 Neredeyse 1 Saat Uçabiliyor

DJI Matrice 300 Neredeyse 1 Saat Uçabiliyor

DJI Matrice 300

Profesyonelleri hedefleyen uçan platform DJI Matrice 300, uçuş süresi ve yetenekleri ile dikkat çekiyor.

DJI, 55 dakika uçuş süresi sunan Matrice 300 RTK adlı uçan platformunu duyurdu. Ticari kullanım odaklı yeni drone ile birlikte 15 kilometre uzaktan Full HD video yayınlayabilen Zenmuse H20 Series hibrit çok sensörlü kamera da duyuruldu.

M300 RTK aynı anda 3 yüke kadar ya da 2.7 kilogram ağırlığa kadar taşıma yapabiliyor. Örneğin; bunlardan birisi Zenmuse H20 Series olabilirken iki formda IP44 derecelendirmeli kamera dizilimi kullanmak mümkün.

H20 ise 20 MP kameraya sahip. 23x hibrit optik zoom, 12 MP geniş açı kamera ve 3m ile 1200m arasında tarama yapabilen lazer mesafe ölçer de diğer yeteneklerinden. Ek olarak, H20T seçeneği saniyede 30 kare ile 640 x 512 çözünürlükte radyometrik termal kamera olarak karşımıza çıkıyor ve sıcaklık ölçümü de yapabiliyor.

Drone, iki kişinin uçuş kontrolü önceliğine eşit erişim elde edebildiği yeni Advanced Dual Operator Mode (Gelişmiş Çift Operatör Modu) ile kontrol edilebiliyor. Yani bir kişi bağlantıyı kaybettiğinde veya yazılımı çöktüğünde diğer pilot hızla kontrolü ele alabiliyor. Bu özelliğin eğitim amaçlı da kullanılabileceği belirtiliyor. Kumandaya olan bağlantının AES-256 şifrelemesine sahip olduğunu ve yeni OcuSync Enterprise iletişim sistemine sahip olduğunu da belirtelim. Drone’un takip ve gözlem konusunda oldukça işlevsel olduğunun da özellikle altını çizmek gerekiyor.

Bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürülecek ürünün fiyatı da çıkışına yakın açıklanacak.


İlginizi çekebilir: 48 MP Kamera ve Daha Uzun Uçuş Süresi ile DJI Mavic Air 2