Anasayfa Video Mac’e Virüs Bulaşır mı?

Mac’e Virüs Bulaşır mı?

Apple’ın Mac bilgisayarına bulaşan virüsü Malwarebytes Anti-Malware ile temizliyoruz.

Evet, Mac’e de virüs bulaşıyor, Linux’a da. Windows bilgisayarına virüs bulaşmayan hiç yoktur herhalde… Yıllar boyunca bir şehir efsanesi döndü durdu: “Mac’e virüs bulşamıyor”. Öncelikle bu konuyu açıklığa kavuşturalım. macOS işletim sistemli cihazlara Windows’a nazaran çok daha az virüs bulaştığı bir gerçek. Bunun sebebi ise tamamen popülerite. Hangi işletim sistemi popüler ise saldırganlar en çok onu tercih ediyorlar. Bu durumda da Windows, hedef tahtasına oturuyor. Microsoft aslında bu sayede Windows’un güvenliğini o kadar artırdı ki, şu an ister inanın ister inanmayın, en güvenli işletim sistemlerinden biri. macOS ve Linux ise bu kadar popüler olmadığı için her daim gözardı edilmişti. Ta ki macOS’un yükselişi başlayana kadar.

macOS’un gün geçtikçe daha da popüler olmasıyla birlikte saldırganlar da bu işletim sistemini hedef almaya başladılar. Bunun bir sonucu olarak hem Apple hem de Anti-Virüs geliştiriciler daha da hızlı önlemler almaya başladı. Artık normal güncellemeler dışında güvenlik güncelleştirmelerinin de sıklıkla çıktığını görüyoruz. Öte yandan bu güncelleştirmeleri yapmazsanız saldırıların hedefi haline gelebilirsiniz. Ofisimize gelen sistemlerden biri de bu durumda idi.

2009 Model Mac Pro, eski bir macOS sürümü olan High Sierra ile geliyordu ve cihazda MyCouponize isimli reklam zararlısı vardı. Biz de bu zararlıyı kaldırmak için Malwarebytes Anti-Malware’in macOS sürümünü kullandık. Ufak bir tarama sonrası sistemdeki bütün zararlılar tespit edildi. Temizlik için ise sistemi yeniden başaltmak yeterli oldu.