Anasayfa Haber iPhone 12 Pro Özellikleri Sızdırıldı

iPhone 12 Pro Özellikleri Sızdırıldı

iPhne 12 Pro özellikleri

iPhone 12 Pro’nun merak edilen teknik özellikleri sızdırıldı.

Apple’ın Eylül ayında tanıtacağı tahmin edilen yeni iPhone 12 Pro ile ilgili şu zamana kadar birçok sızıntı yapıldı. Yapılan bu sızıntılarla beraber tasarımı ve bazı teknik detayları netlik kazanan iPhone 12 Pro’nun şimdi de özellikleri sızdırıldı. Peki, iPhone 12 Pro özellikleri ile bizlere neler sunacak? Gelin son paylaşılan bilgilere yakından göz atalım.

iPhone 12 Pro Özellikleri Netlik Kazanıyor! 120Hz Ekran Doğrulandı

Hatırlarsanız, EverythingApple Pro ve XDA-Developer editörü Max Weinbach, şu zamana kadar iPhone 12 serisi ile ilgili birçok özel bilgiyi kullanıcılarla paylaşmıştı. İkili tarafınca paylaşılan bilgilerle beraber iPhone 12 serinin önemli detaylar gözler önüne serilmişti. Aradan geçen bir aylık sürenin ardından şimdi de söz konusu ikili, iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max hakkında elde ettikleri özel bilgileri YouTube üzerinden kullanıcılarla paylaştı.

iPhone 12 Pro hakkında paylaşılan yeni bilgilere bakacak olursak, serinin tepe modelinin 120Hz yenileme hızına sahip olan ProMotion OLED ekran ile geleceğini görmekteyiz. Bu ekran teknolojisi sayesinde kullanıcılara daha akıcı bir ekran deneyimi sunacak olan Apple, aynı zamanda günümüz standartlarını da yakalamış olacak.

iPhone 12 Pro özellikleri

Yayınlanan raporda söz konusu bu ekranın dinamik olarak çalışacağına da dikkat çekiliyor. Bu da bahsi geçen ekranın duruma göre 60Hz ile 120Hz değerleri arasında otomatik olarak geçiş yapabileceği anlamına geliyor.

EverythingApple Pro ve XDA-Developer editörü Max Weinbach tarafınca servis edilen diğer bilgilerde, iPhone 12 Pro Max modelinin merak edilen batarya kapasitesi de gözler önüne serildi. Bu kısımda paylaşılan bilgilere göre iPhone 12 Pro Max’in 4.400mAh boyutundaki bataryaya ev sahipliği yapacağı ileri sürülüyor.

Bunun yanı sıra paylaşılan raporda iPhone 12 Pro’nun önceki sızıntılarda olduğu gibi daha küçük ekran çentiğine sahip olacağına da özellikle dikkat çekiliyor. Hatırlarsanız, önceden yayınlamış olduğumuz haberde iPhone 12’nin serinin önceki modellerine kıyasla yüzde 60 oranında daha ince ekran çerçevelerine sahip olacağını belirmiştik. Bu da önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan iPhone modellerinin tamamen çerçevesiz ekran deneyimi sunacağı anlamına geliyor.

Tüm bunların haricinde iPhone 12 Pro’nun kamera özellikleri de netlik kazandı. Bu kısımda paylaşılan bilgiler doğrultusunda LİDAR tarayıcıya sahip olacak olan modellerin, aynı zamanda yeni nesil Smart HDR teknolojisine de sahip olması bekleniyor. Ayrıca, gelişmiş gece modu özelliklerini de bünyesinde bulunduracak olan telefonun 3x optik zoom ve 30x dijital zoom gibi kamera teknolojilerine de sahip olacağı tahmin ediliyor.

iPhone 12 tasarımı

iPhone 12 Fiyatları Nasıl Olacak?

Tüm bu dikkat çekici özelliklere sahip olan iPhone 12 serisinin merak edilen fiyatları da geçtiğimiz haftalarda Jon Prosser tarafınca sızdırılmıştı. Apple’a yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda giriş seviyesi iPhone 12 modelinin 649 dolardan başlayan etiket fiyatıyla sunulacağı belirtiliyor. Sızdırılan iPhone 12 fiyatları ise şöyle sıralanıyor:

  • 5.4 inçlik iPhone 12: 649 Dolar
  • 6.1 inçlik iPhone 12: 749 Dolar
  • 6.1 inçlik iPhone 12 Pro: 999 Dolar
  • 6.7 inçlik iPhone 12 Pro Max: 1.099 Dolar

İlginizi çekebilir: iPhone 11 Ön Kamerası İle Rakiplerinin Gerisinde Kaldı