Anasayfa Haber PlayStation 4 Satışları 110 Milyon Adedi Geçti

PlayStation 4 Satışları 110 Milyon Adedi Geçti

PlayStation 4 Satışları 110 Milyon

PlayStation 4 satışları hız kesmeye başlamış olsa da 110 milyon oyun konsolu barajı geçilmiş durumda.

Sony, PlayStation 4 oyun konsolu satışlarında gelinen yeni bir kilometre taşını duyurdu. Son gelir raporunu açıklayan şirket, 31 Mart sonunda tamamlanan üç aylık dönemde PlayStation 4 Pro da dahil tüm konfigürasyonlarda toplam 1.5 milyon adet konsol sattıklarını duyurdu. Böylece konsolun satışları toplamda 110.4 milyon adede ulaştı.

Öte yandan, PlayStation 4’ün satış hızındaki yavaşlama da gözlerden kaçmıyor. Şirket geçtiğimiz yılın aynı döneminde 2.6 milyon konsol satmıştı ve Nisan 2019-Mart 2020 mali yılında satışlar 4.2 milyona kadar gerilemişti. Bu yıl PlayStation 5 modelinin gelecek olması ise bu yavaşlamadaki ana etken. Sony, yeni nesil oyun konsolunun yılbaşı döneminde geleceğinin de altını çizdi. Bazı sızıntılar ile ortaya çıkan Ekim ayının ise bir hata olduğu belirtiliyor.

Sony, gelir yılı satışları ve işletme gelirlerinde 77 milyar dolar elde ettiklerini paylaşıyor. Bu rakam önceki 12 aya göre 3.8 milyar daha az. Dördüncü çeyrekteki satışlar ve gelirler ise 16.3 milyar dolarken yıldan yıla 3.6 milyar dolar düşüş söz konusu.

İlginizi çekebilir: PlayStation 5 Hakkında Tüm Bilinenler