Anasayfa Haber Galaxy Watch Active 2 EKG Özelliğine Kavuşuyor

Galaxy Watch Active 2 EKG Özelliğine Kavuşuyor

2019 yılında piyasaya sürülen Galaxy Watch Active 2 EKG özelliği için Güney Kore’de sertifika aldı.

Samsung’un resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan yazılı açıklamaya göre Galaxy Watch Active 2 EKG özelliği için önemli bir onay aldı. Buna göre Samsung’un akıllı saati yakın zaman içerisinde Electrocardiogram (EKG) işlevselliğine kavuşacak.

Hatırlarsanız, Samsung’un 2019 yılında tanıtmış olduğu akıllı saati, EKG işlevselliğine ev sahipliği yapıyordu. Ancak gerekli izinler alınmadığından dolayı akıllı saatin bu özelliği aktif olmadan piyasaya sunulmuştu. Aradan geçen bir yıllık sürenin ardından Samsung cephesinden beklenen açıklama geldi.

Galaxy Watch Active 2 EKG
Galaxy Watch Active 2 EKG özelliği

Şirketin açıklamasına göre söz konusu akıllı saat modelinde yer alan Electrocardiogram (EKG) işlevselliğinin Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı tarafından onay aldığını görmekteyiz. Bu doğrultuda yapılan açıklamada ise Samsung Health Monitör uygulamasında yer alan EKG özelliğinin bu yılın üçüncü çeyreğine doğru kullanıma açılacağı da müjdelendi. Bu işlevsellik sayesinde de Samsung’un yeni nesil akıllı saati tıpkı Apple Watch modellerinde olduğu gibi kalp ritmini ölçebilecek ve yapılan analizi kullanıcılar ile paylaşabilecek.

Tabi söz konusu bu özelliğin şimdilik sadece Güney Kore’de kullanıma açılacağını da belirmekte yarar var. Ancak şirkete yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda Samsung’un yakın zaman içerisinde ABD ve Avrupa’da da gerekli izinleri alacağı ön görülüyor. Bunun haricinde yayınlanan raporda aynı zamanda yeni nesil akıllı saatin alınan izinlerden sonra tansiyon ölçümü yapabileceğine de özellikle dikkat çekiliyor.

Galaxy Watch Active 2 Özellikleri İle Neler Sunuyor?

Yeni Galaxy Watch Active öncelikle dijital olarak dönebilen Dokunmatik Çerçeve ile dikkat çekiyor. Geliştirilmiş One UI ile en iyi şekilde uyum sağlayan bu özellik kullanıcı deneyimini artırmayı hedefliyor. Üründe 360 x 360 piksel çözünürlükte Super AMOLED ekran kullanılıyor. Ayrıca, 1.2 inç ile 1.4 inç ekran boyutları ile 40 mm ve 44 mm kasa seçenekleri sunuluyor.

Gücünü çift çekirdekli 1.15 GHz hızında Exynos 9110 çipsetten alan üründe, modele bağlı olarak 247 mAh veya 340 mAh batarya bulunuyor. 4 GB dahili depolama sunulurken Wi-Fi model 768 MB RAM, LTE model 1.5 GB RAM ile geliyor. Samsung akıllı saat için alüminyum ve paslanmaz çelik malzeme tercihinde de bulunabiliyorsunuz. Öte yandan, LTE için sadece paslanmaz çelik seçilebiliyor.

 

İlginizi çekebilir: Apple Watch Series 6 Akıl Sağlımızı Kontol Edebilir