Anasayfa Haber iPhone 11 Serisi Yeşil Ekran Sorunu İle Gündemde

iPhone 11 Serisi Yeşil Ekran Sorunu İle Gündemde

iPhone 11 ekran sorunu

Apple’ın Eylül ayında piyasaya sürmüş olduğu iPhone 11 modellerinde, iOS 13.5 güncellemesinden sonra yeşil ekran sorunu yaşamaya başladı.

Son zamanlarda iOS 13.5 uygulama hatası ile gündeme gelen Apple, şimdi de iPhone 11 ekran sorunu yeniden gündeme geldi. Bu doğrultuda yayınlanan raporlara göre bazı iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max kullanıcılarının cihazlarının ekranlarında tuhaf bir yeşil renk görmeye başladıklarını görmekteyiz.

Şimdilik, söz konusu ekran sorununun tüm iPhone 11 modellerini kapsayıp kapsamadığı bilinmiyor. Ancak bazı forumlarda yer alan paylaşımlara göre bahsi geçen ekran sorunun rastgele ortaya çıktığı ve bu sorunun yazılımsal bir sorun olabileceği belirtiliyor.

Apple forumlarında yayınlanan raporlarda cihazın ekran kilidini açtıktan sonra gün yüzüne çıkan bu yeşil ekran sorunun, aynı zamanda Night Shift veya Karanlık Mod etkinleştirildiğinde de yaşandığına da özellikle dikkat çekiliyor.

iPhone 11 ekran sorunu
iPhone 11 ekran sorunu

Apple cephesinden söz konusu bu ekran sorunu ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Fakat uzmanlar tarafınca yayınlanan raporlarda bu ekran sorunun ana kaynağının ise iOS 13.5 güncellemesinin olduğu düşünülüyor.

Sadece iOS 13.5 güncellemesi yüklü olan iPhone 11 modellerinde beliren bu hata her ne kadar kalıcı olmasa da bir süre sonra rastgele olarak yeniden ortaya çıkabiliyor. Hemen yukarıda da belirtiğimiz gibi şimdilik, Apple yetkilileri tarafınca sorunun kaynağıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak Apple’a yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda yeşil ekran sorunun bir sonraki iOS güncellemesi ile tamamen ortadan kaldırılacağı tahmin ediliyor.

İlginizi Çekebilir: A14X İşlemcili Yeni iPad Pro Modelinin Özellikleri Sızdırıldı