Anasayfa Haber iPhone 14, BIS Web Sitesinde Görüldü

iPhone 14, BIS Web Sitesinde Görüldü

iPhone 14 serisi kılıfları

Apple iPhone 14 serisinin 7 Eylül’de piyasaya sürüleceği belirtiliyor. Cupertino merkezli teknoloji devinin düzenleyeceği etkinlikte dört yeni iPhone modelini duyurması bekleniyor. Apple henüz resmi iPhone 14 lansman tarihini teyit etmiş değil. Henüz resmi bir açıklama da yapılmamışken, Hindistan Standartları Bürosu’nda (BIS) yeni bir Apple akıllı telefonu tespit edildi. BIS listelemesi yaklaşan iPhone’un takma adını teyit etmiyor. Ancak listelenen cihazın iPhone 14 olması kuvvetle muhtemel. Bahsi geçen cihaz A2882 model numarasına sahip.

Apple iPhone 14 bu yıl ABD’li teknoloji devinin giriş seviyesi ürünü olarak piyasaya sürülecek. BIS’teki listeleme, A2882 model numarasına sahip olan iPhone’un takma adını ortaya koymuyor. Bundan önce de BIS web sitesinde listelenen diğer iPhone modellerinin arasında iPhone XR (A2105), iPhone 11 (A2221), iPhone 12 (A2403) ve iPhone 13 (A2633) bulunmaktaydı. Dolayısıyla bu yıl da iPhone 14’ün BIS web sitesinde listelenmiş olması muhtemel.

iPhone 14 Pro A16 işlemci

Yaklaşmakta olan iPhone serisinin küresel lansmanına henüz birkaç gün var. Eğer söylentiler doğruysa, Apple’ın iPhone lansmanı için düzenleyeceği etkinlik 7 Eylül’de gerçekleştirilecek. Apple, Eylül etkinliğinde iPhone 14, 14 Max, 14 Pro ve 14 Pro Max’i piyasaya sürecek.

Standart iPhone modeli pek fazla yükseltme almıyor. Cihaz, 60Hz yenileme hızına sahip 6,1 inç OLED ekrana ve ön kamera için üst kısımda geniş bir çentiğe sahip olacak. Telefonun arka bölümünde 12MP’lik ikili kamera kurulumu yer alıyor. Cihazın önünde ise 12MP’lik selfie kamerası bulunuyor.

Apple’ın ayrıca gelecek modellerde geçen yılın A15 Bionic çipini kullanmaya devam edeceği belirtilmiş. A16 Bionic ise 14 Pro ve 14 Pro Max modellerine özel olarak kullanılacak. Ayrıca iPhone modellerinin 20W hızlı şarj ve 15W kablosuz şarjı desteklerken daha büyük batarya kapasitesine sahip olmalarını da bekliyoruz. Son olarak yeni iPhone modellerinin en son iOS 16 güncellemesini kutudan çıktıkları haliyle kullanacaklarını da belirtelim.