Anasayfa Haber NVIDIA RTX 3080 3D Render Görüntüleri Paylaşıldı

NVIDIA RTX 3080 3D Render Görüntüleri Paylaşıldı

Sızdırılan GeForce RTX 3080’in görüntüleri gerçeğe en yakın şekilde düzenlendi.

NVIDIA’nın RTX 3000 serisi ekran kartları meraklılar tarafından bir süredir bekleniyor. Şirketin üst seviye RTX 3080 ekran kartının ekran görüntüleri ise bir süredir web’de dolaşıyor. Referans tasarım olduğuna inanılan bu grafik kartının gerçek olduğundan ise emin değiliz.

RTX 3080

Görseller ilk olarak Chiphell’de ortaya çıkmıştı. Daha sonrasında ise insanlar bu ekran kartının 3D çizimlerini ortaya çıkardı ve maketlerini yarattı. Çift fanlı bu tasarımda fanların konumları ise oldukça enteresan. Fanların birisi kartın ön yüzeyinde, diğeri arka yüzeyinde yer alıyor. Böylece ilkinin kartın içine hava üflediği ve diğerinin ise egzoz görevi görerek havayı dışarı attığı anlaşılıyor. Öte yandan ısı boruları görülmediği gibi bu tasarımın pek verimli olmayacağından bahsediliyor.

RTX 3080

Son olarak yeni bir sızıntıda RTX 3080’in bazı teknik özelliklerinden bahsedildi. Bu modelin GA102-200 GPU’da 4352 CUDA çekirdeği barındırdığı, 10 GB GDDR6 tabanlı belleğe sahip olduğu ve 320 bit genişliğinde bir bellek veriyolu sunduğu söyleniyor. Frekans hızları, RT veya Tensor çekirdekleri ile ilgili bir bilgi verilmedi.

RTX 3080

Yeni Ampere mimarili ekran kartlarını AMD Big Navi ile yakın tarihte, yani Eylül ayında bekliyoruz. Yılın son aylarında GPU pazarında rekabet oldukça ateşli olacak gibi görünüyor.

 

İlginizi çekebilir: AMD: “Ekran Kartlarında 4 GB VRAM Artık Yetersiz”