Anasayfa Haber 16 Yıla Kadar Dayanabilen Elektrikli Araç Pili Geliştirildi

16 Yıla Kadar Dayanabilen Elektrikli Araç Pili Geliştirildi

Elektrikli Araç Pili

Çinli bir şirket, yeni hazırladıkları pillerin 16 yıl veya yaklaşık 2 milyon kilometreye kadar ömrünün olduğunu belirtti.

Elektrikli araçlar on yıl öncesine nazaran çok daha iyi bir hale geldi ancak halen önemli eksiklikleri var. Bu eksiklerin başında ise pil konusu geliyor. Araçların alabileceği yol kaygısı daha da azalmış durumda. Bunun yanında pillerin kullanım ömrü ise birkaç yıl geçtikten sonra iyice azalıyor. Elektrikli araçlarda kullanılan piller, gün geçtikçe eskisi gibi şarj tutmamaya başlıyor.

Bu durum modern batarya teknolojisinin kaçınılmaz bir sorunu. Bazı şirketler ise bu alanda büyük çabalar sarf ederken daha uzun süre dayanabilecek yeni pil hücreleri geliştiriyor.

Elektrikli Araç Pili

Bloomberg’in haberine göre, Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. de bu şirketlerden biri. CATL, şaşırtıcı bir şekilde değiştirilmeye ihtiyaç duymadan 16 yıl veya 1.24 milyon mil (yaklaşık 2 milyon km) dayanabilecek pillerin üretimine hazır görünüyor.

CATL Başkanı Zeng Yuqun’a göre, bu yeni uzun ömürlü pillerin üretim maliyeti ortalama yüzde 10 daha fazla olacak. Pillerin genel ücretlerine baktığımızda bu önemsiz bir fiyat artışı değil. Ancak birçok elektrikli araç üreticisi bu gelişimi önemli bir ticari potansiyel olarak görecektir. Tüketiciler ise pillerin uzun süre değişmeyeceğinden emin olduklarında elektrik araçları daha fazla benimseyecekler.

İlginizi çekebilir: Honda, Siber Saldırı Sebebiyle Üretimi 1 Gün Durdurdu