Anasayfa Haber ARM İşlemcili 12 İnç MacBook İle İlgili İlk Detaylar Sızdırıldı

ARM İşlemcili 12 İnç MacBook İle İlgili İlk Detaylar Sızdırıldı

ARM işlemcili 12 inç MacBook özellikleri

Bir süredir gündemde olan ARM işlemcili 12 inç MacBook modeli ile ilgili ilk detaylar ortaya çıktı.

Kısa bir süre önce yapılan sızıntılarla beraber ortaya çıkan ARM işlemcili 12 inç MacBook modeli ile ilgili bugün ilk detaylar paylaşıldı. Güvenilir kaynaklarca elde edilen bilgilere göre Intel işlemcisi olmadan üretileceği belirtilen MacBook modelinin, 22-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan WWDC 2020 etkinliğinde tanıtılacağı tahmin ediliyor.

Hatırlarsanız, daha önceden yayınlanan raporlarda Apple’ın 2021 yılında Intel işlemcilerini ürün serisinden aşamalı olarak kaldıracağı iddia edilmişti. Bu doğrultuda ise şirketin 2021 yılı içerisinde en az bir adet ARM destekli Mac‘i piyasaya süreceğine de özellikle dikkat çekilmişti.

ARM işlemcili 12 inç MacBook özellikleri

Tüm bu iddialar ortalıkta dolaşırken bugün ise ARM destekli 12 inç MacBook modeliyle ilgili ilk detaylar ortaya çıktı. Daha önceden yapmış olduğu sızıntılarla tanınan L0vetodream tarafınca elde edilen bilgilerde, ARM destekli modelin tasarım açısından serinin diğer modellerine benzeyeceği belirtiliyor.

Bununla birlikte ARM işlemcili modelin yüksek performansıyla ön plana çıkacağını ifade eden L0vetodream, ayrıca söz konusu modelin güç tüketimi konusunda da kullanıcıları bir hayli memnun edeceğinin de altını özellikle çiziyor.

Aynı zamanda Apple’a yakınlığıyla bilinen kaynaklarca paylaşılan bilgilerde, yeni nesil MacBook modelinde kullanılacak olan ARM mimarili işlemcinin TSMC’nin 5nm sürecine dayandığı ve 12 çekirdeğe sahip olduğu da belirtiliyor. Ayrıca yüksek verimli çekirdeklerin Firestorm, düşük verimli çekirdeklerin ise Icestorm olarak kodlandığı ve daha önceki bir iPad Pro’da kullanılan A12X’e benzer bir mimariye sahip olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

arm işlemcili 12 inç MacBook

Şimdilik, Apple cephesinden söz konusu model ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak Apple’a yakın kaynaklarca elde edilen bilgiler doğrultusunda bahsi geçen modelin WWDC 2020 etkinliğinde duyurulacağı ve en geç 2021 yılı içerisinde piyasaya sürüleceği ön görülüyor.

İlginizi Çekebilir: AMD Ryzen 3600XT, 3800XT ve 3900XT İşlemciler Tanıtıldı