Anasayfa Haber PlayStation 5, Tarihin En Büyük Konsolu Olabilir

PlayStation 5, Tarihin En Büyük Konsolu Olabilir

playstation 5 DLSS

Disk sürücüsü ve USB bağlantı noktalarından yola çıkılarak yapılan ölçümler, PS5’i en büyük boyutlardaki konsol sınıfına koyuyor.

Sony, geçtiğimiz hafta yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’in yeni tasarımını gözler önüne sermişti. Bunun yanında yeni PlayStation 5 oyunları da tanıtıldı. Bu füturistik tasarımı çoğu oyunsever beğenirken olumsuz yorumda bulunanlar da oldu. Sony’nin tanıtım görüntüleri, PlayStation 5’in gerçek boyutunu değerlendirmek için çok fazla ipucu vermedi. Ancak bu durum meraklıların PS5 boyutları için tahminlerde bulunmalarını engellemiş değil.

Reddit kullanıcısı GREB07, disk sürücüsü ve USB bağlantı noktalarının standart boyutlarını referans olarak kullanarak boyutları değerlendiren ilk kişilerden biriydi. ResetEra’daki kullanıcılar ise PS5 DualSense denetleyicisindeki d-pad’in boyutunu (muhtemelen PS4 denetleyicisindeki ile aynı boyutta) kullanarak bazı ek analizler yaptılar.

PlayStation 5

Kesin sonuçlar kaynağa ve PS5’in dalgalı tasarımındaki ölçümlere bağlı olarak biraz değişkenlik gösteriyor. Bununla birlikte, fikir birliği uzunluğun tahmini 38-40 cm civarında olduğunu ortaya koydu. Cihazın derinliği ise tahminen 9 cm olarak işaretlendi. Yeni Xbox Series X’in ise uzunluğu 30 cm ve derinliği 15 cm olarak görünüyor.

PlayStation 5

PlayStation 5 tam dikdörtgen bir yapıya sahip olmadığı için tam hacmini ölçmek biraz zor. Ancak boyut tahminleri, 550 kübik inç olarak belirtildi. Yani hem PS3 hem de orijinal Xbox’tan biraz daha büyük olacak. Bu arada Xbox Series X, Digital Foundry’nin ölçümlerine göre sadece 418 kübik inç boyutunda olacak gibi görünüyor.

İlginizi çekebilir: Samsung, Yeni QLED TV’leri Oyunculara Özel Olarak Hazırlıyor