Anasayfa Haber Windows 10 Özelliği ile Chrome Bellek Kullanım Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Windows 10 Özelliği ile Chrome Bellek Kullanım Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Chrome Bellek Kullanım Sorunu

Microsoft, yeni Windows 10 2004 ile tarayıcılarda bellek kullanımına etki eden SegmentHeap özelliğini getirdi. Chrome ise bu desteği benimseyerek tarayıcısında kullanacak.

Windows 10’da Chrome bellek kullanım düzeyi uzun zamandır dillere pelesenk oldu. Özellikle düşük bellek kapasitesi bulunan sistem sahipleri için bu sorun büyük önem arz ediyor. Ancak şimdi en son Windows 10 güncellemeleri ile yapılan değişiklik, Google Chrome’un bellek kullanım oranlarının azalması için kapıları aralıyor.

Microsoft, Mayıs 2020 Güncelleştirmesi ise gelen “SegmentHeap” isimli değişikliğin oldukça yararlı olduğunu belirtti. Gelişme ile Chrome gibi web tarayıcıları çok daha az bellek tüketecek. Bu özellik geliştiriciler tarafından sunulan teknik bir değişiklik ve yalnızca Windows 10 sürüm 2004 veya daha yeni sürümlerinde çalışıyor.

Chrome Bellek Kullanım Sorunu

SegmentHeap modern bir yığın uygulaması ve geliştiriciler tarafından etkinleştirildiğinde Win32 uygulamalarının genel bellek kullanımını azaltacak. Microsoft, SegmentHeap’i kullanmak için Chromium tabanlı Edge tarayıcısında değişiklikler yaptıklarını ve ilk testlerin bellek kullanımında %27 azalma olduğunu açıkladı.

Google da bu fikri beğendi ve benimsedi. Böylece Chrome tarayıcısı da yakında önemli değişikliklere uğrayacak. Chrome mühendisi, tarayıcının içerisine “SegmentHeap” girişini entegre edeceklerini ve bu değişikliklere izin verileceğini belirtti.

Özellikle çok çekirdekli işlemcilere sahip cihazlar, bu geliştirmeden en yüksek düzeyde faydalanacak. Bu haber kullanıcıları memnun edecek olsa da “SegmentHeap” desteği henüz Google Chrome’da mevcut değil. Google mühendisi, şirketin Windows 10.0.19041.0 (20-04) SDK’sı ile geliştirmeler yapılması gerektiğini söylüyor. Güncellenmiş SDK desteği ise şu anda bazı derleme hataları nedeniyle engelleniyor. Bu bağlamda çalışmalar sürerken yeni Windows 10 ve Chrome güncellemelerini takipte kalın.

İlginizi çekebilir: Google, Chrome Web Mağazası’ndan 70 Zararlı Uzantı Kaldırdı