Anasayfa Haber Microsoft Edge Chromium, Windows 7 ve Windows 8.1’e Geldi

Microsoft Edge Chromium, Windows 7 ve Windows 8.1’e Geldi

Microsoft Edge Chromium

Windows 10’a yıl sonu gelecek olan 20H2 güncellemesi ile birlikte bütünleşik olarak eklenecek olan Microsoft Edge’nin Chromium versiyonu, yayınlanan bir güncelleme ile Windows 7 ve Windows 8.1’e eklendi.

Microsoft, Chromium tabanlı Edge tarayıcısını bu yılın sonunda Windows 10 ile bütünleştirmeyi planlarken, Windows 7 ve Windows 8.1 için yayınlanan bir güncelleme, eski işletim sistemlerine Windows 10’dan daha erken bu desteği kazandırıyor.

Chromium tabanlı Edge kullanıma açıldığında, Windows 10’un altında kalan sürümler için manuel olarak kurulması gerektiği belirtilmişti. Ancak Microsoft’un 17 Haziran’da yayınladığı güncelleme, Windows 7 SP1 ve Windows 8.1 için yerleşik olarak Microsoft Edge Chromium desteği getiriyor. Bu güncellemenin Ocak ayından itibaren desteği kesilen Windows 7 için de sunulması oldukça şaşırtıcı.

Windows 7 veya Windows 8.1 kullanan kullanıcıların otomatik olarak kurulması gereken güncellemenin kurulup kurulmadığını öğrenmek için, güncelleme geçmişinden KB4567409 adlı güncellemeyi taratmaları gerekiyor. Belirtilen işletim sistemine sahip kullanıcıların güncellemeyi yaptıktan sonra Chromium tabanlı Microsoft Edge’yi kullanabilmesi için tek yapması gereken ise, görev çubuğuna ve masaüstüne eklenen Microsoft Edge simgesine tıklamak. Ayrıca işletim sistemine Chromium tabanlı Microsoft Edge eklendikten sonra, eski Edge sürümünü kullanan kullanıcıların otomatik olarak Chromium tabanlı sürüme geçişi sağlanacak. Bu güncelleme manuel olarak kurulan eski Edge’nin yerini alsa da bunun Internet Explorer için geçerli olmadığını belirtelim.

Son olarak, Windows 10’un beta kullanıcıları için sunulmuş olan Chromium tabanlı Microsoft Edge, henüz bu sürümün tam versiyonuna eklenmedi. Yıl sonu beklenen 20H2 güncellemesi ile eklenmesi planlanan Chromium tabanlı Edge’nin, Windows 10’dan daha önce Windows 7 ve Windows 10 için sunulması da oldukça şaşırtıcı. Chromium tabanlı Microsoft Edge kullanmak isteyen Windows 10 kullanıcıları ise güncellemeyi beklemeden Microsoft’un sitesinden kurulum dosyasını indirerek yeni tarayıcıyı kullanmaya başlayabilir.

İlginizi çekebilir: Windows 10 Özelliği ile Chrome Bellek Kullanım Sorunu Çözüme Kavuşuyor