Anasayfa Haber Firefox Private Network VPN Artık Mozilla VPN Oldu

Firefox Private Network VPN Artık Mozilla VPN Oldu

Mozilla VPN

Mozilla, beta sürecinden çıkacak olan Firefox Private Network VPN servisinin Mozilla VPN halini alacağını açıkladı.

Mozilla, ücretli VPN (Sanal Özal Ağ) servisinin birkaç ay içerisinde beta testinden çıkacağını duyurdu. Böylece Firefox Private Network VPN bundan böyle kullanıcıların karşısına Mozilla VPN markası ile çıkacak.

Firefox Private Network VPN ilk olarak geçtiğimiz yılın Eylül ayında bir internet tarayıcı uzantısı olarak sunulmuştu. Servis, ABD’deki kullanıcılar için Mozilla Test Pilot programının bir parçasıydı. Bu yılın başında ise servis Android, Windows ve Chrome OS platformlarına da bir uygulama ile ayak basmıştı. Mozilla bu süreçte küçük bir grupla çok fazlasını öğrendiklerinin altını çiziyor. Şirket, ilk hipotezlerini doğruladıklarını ve gelecek için önemli öncelikler belirlediklerini de belirtiyor. Erken beta testi kullanıcılarının yüzde 70’inden fazlasının VPN ile çevrimiçi olduklarında güçlenmiş, güvenli ve bağımsız hissettiği, ayrıca bu kullanıcıların yüzde 83’ünün VPN’nin kullanımını kolay bulduğu da bilgiler arasında.

Mozilla VPN ücreti ise Windows, Android ve iOS için aylık 4.99 dolar olacak. Ek olarak servis, 5 cihaza kadar koruma da sunacak. Başlangıçta ABD’de sunulacak servisin yıl sonuna doğru diğer bölgelerde de aktif olması planlanıyor. Ayrıca servisin gelecekte macOS için de sunulacağını da not olarak düşelim.

İlginiz çekebilir: Mozilla ve KaiOS Ortaklığı Duyuruldu