Anasayfa Haber NASA’nın Mini Mars Helikopteri Uçuşa Hazır

NASA’nın Mini Mars Helikopteri Uçuşa Hazır

Mini Mars helikopteri

NASA’nın yaklaşık iki yıldır üzerinde çalışmalar yürüttüğü mini Mars Helikopteri sonunda göreve hazır

Mars yüzeyindeki araştırmalarıyla sık sık gündeme gelen NASA, bu araştırmalarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Bu doğrultuda yaklaşık iki yıldır test sürecinde olan Mars Helikopteri’ni Kızıl Gezegen’e göndermeyi planlayan NASA, bahsi geçen uzay aracının ne zaman fırlatılacağını açıkladı. Buna göre uzunca bir süredir test edilen mini Mars Helikopteri’nin Temmuz ayı içerisinde fırlatılacağı duyuruldu.

Mars 2020 görevi kapsamında geliştirilen bu uzay aracıyla bildiğiniz gibi NASA gezegen üzerindeki keşfedilecek olan bölgeleri belirleyecek. NASA için oldukça büyük bir öneme sahip olan bu helikopterin aynı zamanda Mars’ı ziyaret edecek olan turistlere rota çizeceğini de görmekteyiz.

Söz konusu helikopter ile ilgili 17 Haziran günü düzenlenen basın toplantısında bir takım açıklamalarda bulunan NASA Başkanı Jim Bridenstine, helikopterin görev için tüm hazırlıkları tamamladığına da özellikle dikkat çekti. Son zamanlarda helikopter üzerindeki çalışmalara daha da ağırlık verdiklerini belirten Bridenstine, Mars görevinin ise 20 Temmuz 2020 tarihinde NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi‘nden başlayacağını ve 11 Ağustos 2020‘ye kadar süreceğinin de altını özellikle çizdi.

Yetkililer tarafından söylenenlere göre, bir beyzbol topu büyüklüğünde olan bu araçta 4 farklı motor bulunuyor. Dünya atmosferinden 100 kat daha ince olan Kızıl Gezegen’in atmosferine özel olarak geliştirilen NASA’nın mini helikopteri, bünyesinde bulunan güneş pilleri sayesinde enerji üretebiliyor. Soğuk Mars gecelerinde ısınmak için dahili ısıtıcıya sahip olan araç, bu özelliği sayesinde değişken Mars atmosferine ayak uydurabiliyor.


İlginizi çekebilir: Ampul Titreşimleri ile Uzaktan Dinleme Tekniği Keşfedildi