Anasayfa Haber PS4 ve PSN İçin Hata Ödül Programı Başladı

PS4 ve PSN İçin Hata Ödül Programı Başladı

PlayStation Hata Ödül Programı

Sony tarafından PlayStation 4 (PS4) ve PlayStation Network (PSN) için herkese açık bir hata ödül programı başlatıldı.

Sony bu yılın sonunda PlayStation 5 (PS5) yeni nesil oyun konsolunu piyasaya sürmeye hazırlanırken, PlayStation 4 (PS4) ve PlayStation Network (PSN)için bir hata ödül programı başlattı. Öte yandan bu, şirketin PS4 hatalarına daha fazla önem verdiği anlamına gelmiyor. Sony’nin hazırda böyle bir programı vardı ancak herkese açık değildi. Sadece araştırmacılar buraya giriş yapabiliyordu ve resmi kurumlar tarafından desteklenmeyen yetenekli korsanların erişimi kısıtlanıyordu. Şimdi ise en önemli ve güvenli hata ödül platformu HackerOne ile iş birliği yapan Sony, programı herkes için açabilir hale geldi.

Bu gelişme sonrasında artık herkes için hata bularak para kazanmanın önü açılacak. Yalnız bu noktada önemli bir kıstas var. O da PlayStation oyunları ya da üçüncü taraf yazılımlarda hata bulmak kapsam dışında bırakılıyor. Programa sadece PS4 işletim sistemi ve aksesuarları ile PSN dahil. PSN tarafı ise mağaza, sosyal ağ ve cüzdan servislerini kapsıyor.

Kritik PS4 hataları için en yüksek ödül 50.000 dolarken daha basit PS4 ve PSN hataları için 100-500 dolar ödenecek. Sony’nin PS4 ömrünün sonuna gelmişken böyle bir program başlatmış olması ise aslında biraz tuhaf. Belki de bunu bir başlangıç kabul edip kapsamı PS5 için de genişletecektir diye tahmin ediyoruz. Şu da var ki ilk balta PS5’te çokça hata çıkması olası. Yani en azından ilk birkaç ay beklenmesi olasılığı yüksek.

İlginizi çekebilir: PlayStation 5 Tanıtıldı! İşte PS5 Tasarımı ve Özellikleri