Anasayfa Haber Eski Intel Mühendisi: “Apple, Intel’i Skylake Sebebiyle Bıraktı”

Eski Intel Mühendisi: “Apple, Intel’i Skylake Sebebiyle Bıraktı”

Apple Intel'i Skylake Sebebiyle Bıraktı

En son WWDC etkinliğinde dönüm noktası niteliğinde bir karara imza atan Apple, kendi ARM mimarilerini kullanmaya başladıklarını açıkladı. Eski Intel mühendisine göre ise bunun temel nedeni Skylake mikromimarisi.

Yakın bir zaman önce Apple, yeni nesil Mac’lerde kendi ARM tabanlı yongalarını kullanacağını doğrulamıştı. Uzun zamandır süregelen söylentiler doğru çıktı ve şirket, zaman içinde Intel’den kademeli olarak uzaklaşacak. ARM mimarisine geçiş aniden olamayacağı için en azından 5 yıl boyunca yine Intel ile birlikte çalışacaklarını söyleyebiliriz. Eski bir Intel mühendisine göre şirketin bu kararı, “Skylake mimarisinin kötü kalite güvencesi” nedeniyle alındı.

Apple’ın Mac’ler için kendi özel silikonunu tasarlamak uğruna Intel’i terk edeceği söylentileri, ilk iPad ve iPhone 4’te kullanılan Apple A4 yongalardan beri var. Ancak Intel baş mühendisi François Piednoël‘e göre, 2015 yılında Skylake’in tanıtılması ve Apple’ın mimari ile ilgili sorunları bu planları ileri bir tarihe taşıdı.

Piednoël, bir sohbet sırasında  “Skylake’in kalite güvencesi bir problemden daha fazlasıydı.” dedi ve “Anormal derecede kötüydü.” diye sözlerine ekledi. Eski Intel mühendisi, Skylake’in Apple için bir dönüm noktası olduğunu ve Intel’den uzaklaşma planlarının bu aşamada başladığını belirtti.

Bütün bunlar sadece bir kişinin görüşü ve elbette Apple’ın ARM’ye geçmek için birçok nedeni bulunuyor. Başta ise düşük güç tüketimi ve mimari üzerinde kontrol sağlama planları geliyor. Ancak Piednoël’in söylediği doğruysa, Skylake’in kalite güvencesi olsaydı Intel destekli Mac’leri birkaç yıl daha fazla süreyle görebilirdik.

İlginizi çekebilir: iOS 14 İle AirPods Optimize Edilmiş Şarj Özelliği Kazanacak