Anasayfa Haber iOS 14 İle AirPods Optimize Edilmiş Şarj Özelliği Kazanacak

iOS 14 İle AirPods Optimize Edilmiş Şarj Özelliği Kazanacak

iOS 14 AirPods Optimize Edilmiş Şarj

iOS 14 ile gelecek AirPods, optimize edilmiş şarj özelliği sayesinde kablosuz kulaklığın batarya ömrü uzayacak.

WWDC 2020 etkinliği ile iOS 14 mobil işletim sistemi için sunulacak olan yeni özelliklerin birçoğundan bahsedildi. Hatta AirPods kablosuz kulaklıklar için gelecek yazılım güncellemesinden de detaylar paylaşıldı. Öte yandan, bahsi geçmeyen bir konu olduğu ortaya çıktı. O da iPhone akıllı telefonlarda da olan optimize edilmiş şarj özelliğinin AirPods için de gelecek olması. Bu sayede kablosuz kulaklıkların da batarya ömrü uzatılmış olacak.

Bataryalardaki lityum-iyon hücrelerinin zaman içerisinde ölmeye başladığı ve bunun da performansı nasıl etkilediği malum. Hatta sona doğru şarj süresi iyice azalıyor ve bataryaların değiştirilmesi gerekiyor. AirPods ya da başka bir kablosuz kulaklık sahibi olanların ise batarya değiştirme gibi bir şansı bulunmuyor ve yeni bir çift almaları gerekiyor. Apple bu sorunu en aza indirmek için iOS 14 ile AirPods modelleri için optimize edilmiş şarj özelliğini sağlayacak.

Genel şarj alışkanlığı cihazların yüzde 100 seviyesinde şarj edilmesi. Optimize edilmiş batarya şarjı özelliği ise şarj planınızı öğrenerek ve işlemi tam şarj öncesinde keserek bunu değiştirmeyi amaçlıyor. Örneğin, uyurken AirPod’larınızı şarj etme eğilimindeyseniz, iOS 14 bunu öğrenecek ve yüzde 80’e ulaştığında şarj işlemini duraklatacak. Daha sonra uyandırma saatinize kadar beklenecek ve şarj işlemi, şarj cihazından çıkarılmadan hemen önce yüzde 100’e ulaşarak zamanlanmış şekilde devam edecek. Şarj etme alışkanlıklarınız rastgele ise tabii ki sistem de zorluk çekecek ancak yeterli zaman verildiğinde, makine öğrenimi en azından teoride en az bir veya daha fazla alışkanlığı tespit edebilmiş olacak.

İlginizi çekebilir: Apple AirPods Modelleri Yeni Özellikler Sunacak