Anasayfa Haber Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlama Destekli Radeon Sürücüsü Çıktı

Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlama Destekli Radeon Sürücüsü Çıktı

Radeon Logosu

Windows 10 2004 sürümü ile birlikte kullanıma sunulan donanım hızlandırmalı GPU zamanlama özelliği, yeni sürücü ile birlikte seçili AMD ekran kartlarına geldi.

AMD, Windows 10 Mayıs 2020 Güncelleştirmesi (sürüm 2004) ile uyumlu ve donanım hızlandırmalı GPU zamanlama özelliğini desteklediği ilk genel beta sürücüsünü yayınladı. Bu sürüm, önceki 20.5.1 Beta ile aynı sürüm numarasına sahip ancak hızlandırmalı GPU zamanlama özelliği için yeniden uyarlandı. Bu nedenle sürücü “Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.5.1 Beta ve Grafik Donanımı Zamanlaması” adıyla birlikte yayınlandı.

Microsoft tarafından sağlanan bu özellik GPU donanımının kaynaklarını daha iyi yönetmesini sağlıyor ve bazı senaryolarda performans iyileştirmeleri sağlamayı amaçlıyor. Yeni özellik şu anda yalnızca AMD’nin RDNA tabanlı Radeon RX 5600 serisi ve RX 5700 serisi GPU’ları için destekleniyor. RX 5500 serisi de dahil olmak üzere daha eski RX ve Vega serisi AMD GPU’lar da bu listeye dahil değil.

Donanım hızlandırmalı GPU zamanlama özelliğinin detaylarına ulaşmak ve nasıl aktif edebileceğinizi öğrenmek için rehberimize göz atabilirsiniz. Ayrıca sürücüleri yüklemek için AMD sürücü yükleme rehberimizden yararlanabilirsiniz.

İndirin: Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.5.1 Beta

İlginizi çekebilir: DirectX 12 Ultimate Destekli NVIDIA Sürücüsü Çıktı