Anasayfa Haber Rusya Uzaya Turist Göndermeye Hazırlanıyor

Rusya Uzaya Turist Göndermeye Hazırlanıyor

Rusya Uzaya turist

Rusya, uzay turizmi konusunda önemli bir hamleye imza atmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda Rusya, 2023 yılında uzaya turist göndermeyi planlıyor.

Uzunca bir zamandır üzerinde konuşulan konulardan biri olan uzay turizmi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Hatırlarsanız, daha önceden SpaceX gibi birçok firma şu zamana kadar farklı farklı uzay turizmi girişimleriyle karşımıza çıkmıştı. Tüm herkes bu gelişmeleri yakından takip ederken şimdi de Rusya uzaya turist göndermek için planlar yapıyor

Çeşitli kaynaklardan gelen bilgilere göre Rusya’nın uzunca bir süredir bu proje üzerinde çalıştığına da özellikle dikkat çekiliyor. Bu doğrultuda 2023 yılında uzaya turist göndermeyi planyan Rusya Federal Uzay Ajansı, aynı zamanda söz konusu bu projenin bazı önemli detaylarını da açıkladı.

Buna göre uzaya gönderilecek olan kişilerin Rusya’dan yola çıkacağını belirten Rusya Federal Uzay Ajansı, ayrıca bu kişilerin profesyonel bir kozmonot gözetiminde yolculuk edeceğini de belirtiyor. Aynı zamanda yapılan açıklamada turistlerin Uluslararası Uzay İstasyonu‘nun belli başlı bölümlerini gezebileceğine de yer veriliyor.

İlginizi çekebilir: NASA’nın Mini Mars Helikopteri Uçuşa Hazır