Anasayfa Haber Apple ARM Geliştirici Geçiş Kiti Benchmark Sonuçları Ortaya Çıktı

Apple ARM Geliştirici Geçiş Kiti Benchmark Sonuçları Ortaya Çıktı

Apple ARM Geliştirici Geçiş Kiti Benchmark

Merak edilen Apple ARM Geliştirici Geçiş Kiti benchmark sonuçları nasıl bir tablo çiziyor? İşte cevabı.

Apple geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği WWDC 2020 etkinliği ile Mac bilgisayarlarında kendi özel ARM işlemcilerini kullanacağını resmileştirmişti. Bunun ilk örneği ise Mac Mini kasası üzerine kurulu olan Geliştirici Geçiş Kiti (Developer Transition Kit) oldu. Cihazın özellikleri ise A12Z çipset, 16 GB RAM ve 512 GB SSD olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak, Apple ARM Geliştirici Geçiş Kiti benchmark sonuçları da gün ışığına çıkmış durumda.

Geekbench 5 testinde geliştirici kitinin tek çekirdekte 835 puan ve çok çekirdekte ise 2.800 puan aldığı görülüyor. Cihazın benchmark sonuçlarının tam listesini ise aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

Apple ARM Geliştirici Geçiş Kiti Benchmark
Apple ARM Geliştirici Geçiş Kiti Benchmark Sonuçları

Bu tablo yeni ve heyecan verici ancak ortaya çıkan puanların henüz herhangi bir anlam taşımadığını söylemek mümkün. Apple ARM64 işlemci kullanacak herhangi bir Mac, yüksek ihtimalle mevcut iPad Pro tabletlerde bulunan A12Z çipseti kullanmayacak. Yani takdir edersiniz ki tablo geleceğin Mac’lerini yansıtacak nitelikte değil.

Ek olarak, Geekbench 5 Mac’te emülasyon, iPad Pro’da ise yerel olarak çalışıyor. Aynı çipseti kullanan iPad Pro’nun tek çekirdekte 1.120 puan ve çok çekirdekte 4.650 puan aldığını da not olarak düşelim.

İlginizi çekebilir: ARM İşlemcili Mac Bilgisayarlar Geliyor