Anasayfa Haber Zen 3 Mimarili EPYC Milan İşlemci İlk Defa Ortaya Çıktı

Zen 3 Mimarili EPYC Milan İşlemci İlk Defa Ortaya Çıktı

Zen 3 Mimarili EPYC Milan İşlemci

Geliştirilmiş 7nm üretimi ve Zen 3 çekirdekleri ile güçlenen sunucu işlemcileri, Linux kayıtlarında göründü.

AMD’nin yeni nesil EPYC Milan CPU’ları yaklaşıyor ve ilk defa somut adımlarla karşı karşıyayız. EPYC Milan sunucu işlemcileri, yüksek performanslı bilgi işlem ve veri merkezi uygulamalarında önemli iyileştirmeler sunarken, neredeyse iki yıl önce piyasaya çıkan EPYC Rome serisinin yerini alacak.

Zen 3 Mimarili EPYC Milan İşlemci

Milan ailesi, TSMC 7nm+ üretim teknolojisinde dayanan yepyeni Zen 3 çekirdekleri ile güçlendirilecek. Geçmişte EPYC Milan işlemcilerin bu yıl geleceği doğrulanmıştı. Bunun dışında bazı sızıntılarla karşılaşmış olsak da CPU’lar bu zamana dek hiçbir yerde ortaya çıkmamıştı.

En son bilgiler, yayınlanmamış bir AMD mühendislik örneği CPU hakkında ayrıntılar sunan ExecutableFix‘ten geliyor. CPU, Linux işletim sistemi için bir değişim günlüğünde ortaya çıktı ve “AMD Eng Sample: 100-000000114-07_22/15_N” kod adına sahip. Erken mühendisliği örneği CPU, 1.5 GHz taban ve 2.2 GHz yükseltme frekansına sahip görünüyor. Ancak çekirdek sayılarından henüz bahsedilmedi.

EPYC Milan serisinin temel değişikliği, 7nm’lik gelişmiş bir işlem teknolojisine dayanan yeni Zen 3 çekirdek mimarisi olacak. AMD, Zen 3 tabanlı sunucu işlemcilerinde öncelikle watt başına performans iyileştirmelerine odaklanacak. Şirket, daha önce Zen 3’ün önemli IPC kazançları, daha yüksek saat hızları ve hatta öncesine göre daha yüksek çekirdek sayılarını beraberinde getirebilecek yepyeni bir CPU mimarisi üzerinde çalıştıklarını doğrulamıştı.

Zen 3 Mimarili EPYC Milan İşlemci

Bazı söylentiler, IPC’de %17’lik bir artışa ve yeni bir önbellek tasarımıyla birlikte Zen 3’ün FP (kayan nokta) işlerinde %50’lik bir artış getireceğine işaret etmişti. AMD’nin EPYC sunucu işlemcileri, özellikle son yıllarda büyük bir yükselişe geçti. Kırmızı ekip, süper bilgisayarlar ve işletmeler dahil olmak üzere birçok ihaleyi kapmayı başardı. Yeni EPYC Milan işlemciler ise yılın son aylarında piyasada yerini almaya başlayacak.

İlginizi çekebilir: Intel, Yeni Xeon İşlemciler ve Bellek Teknolojilerini Duyurdu