Anasayfa Haber Huawei Mate 40, Kavisli Ekran İle Gelebilir

Huawei Mate 40, Kavisli Ekran İle Gelebilir

Huawei Mate 40 ekranı

Son yayınlanan rapora göre Huawei Mate 40, kavisli ekran tasarımı ile beraber gelebilir.

Huawei Mate 40 ekranı ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Hatırlarsanız, daha önceden paylaşılan raporlarda Mate 40 ekranının 120 Hz yerine 90 Hz tazeleme oranına sahip olacağı iddia edilmişti. Tüm bu iddialar ortalıkta dolaşırken, bugün ise kullanıcılar tarafından merak edilen Huawei Mate 40 ekran tasarımı ortaya çıktı. Bu kısımda paylaşılan bilgilerde Mate 40’ın tıpkı serinin Pro modellerinde olduğu gibi kavisli ekran tasarımıyla geleceği ileri sürüldü.

Mate 40’ın ekran tasarımı ise 8090 Life Digital adlı Weibo kullanıcısı tarafından gün yüzüne çıkartıldı. Mate 40’a ait olduğu iddia edilen bir ekran koruyucuyu internete sızdıran Weibo kullanıcısı, bu kısımda ise serinin giriş modelinin de Mate 30 Pro’da olduğu gibi kavisli ekran tasarımına ev sahipliği yapacağını belirtti. Bildiğiniz gibi Huawei, geçtiğimiz yıl piyasaya sürmüş olduğu Mate 30 Pro modelinde kavisli ekran tasarıma yer verirken, serinin giriş modeli olan Mate 30’da ise düz ekran tasarımını tercih etmişti.

Huawei Mate 40 ekranı
Huawei Mate 40 ekranı

Ancak bugün paylaşılan raporları göz önünde bulunduracak olursak Huawei’nin bu yıl özellikle ekran tasarımı konusunda değişikliğe giderek, serinin hem giriş hem de Pro modelinde kavisli ekran tasarımına yer vereceğini görmekteyiz.

Huawei Mate 40 serisi özellikleri hakkında henüz çok fazla bilgi ise mevcut değil. Fakat Huawei’ye yakınlığıyla bilinen kaynakların aktarmış olduğu bilgilere göre Mate 40’ın 5nm’lik Kirin 1020 işlemcisinin yanı sıra, 108 MP ana kameraya da ev sahipliği yapması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Huawei EMUI 11 Tanıtım Tarihi Belli Oldu