Anasayfa Haber NVIDIA, Yonga Tasarımcısı ARM’yi Satın Almayı Planlıyor

NVIDIA, Yonga Tasarımcısı ARM’yi Satın Almayı Planlıyor

nvidia arm

Piyasada değeri bakımından Intel’in önüne geçmeyi başaran NVIDIA, çip tasarlayan ARM ile yakından ilgileniyor.

Geçtiğimiz haftalarda Japonya kaynaklı SoftBank’ın sahibi olduğu ARM’yi satmayı düşündüğü ile ilgili haberler yayılmaya başlamıştı. Bunun yanında ARM’nin gelirlerini artırmak amacıyla lisans ücretlerinde büyük artışlar yapmayı düşündüğünü yazmıştık. Bloomberg’den gelen rapora baktığımızda ise bu konu NVIDIA’nın ilgisini çekmiş görünüyor ve satın alımla ilgileniyorlar.

Haberin kaynağı anonim tutuluyor ve başka olası müşterilerin olabileceği de söyleniyor. Ayrıca ARM’ın ana şirketin SoftBank’ın ilerleyen tarihlerde şirketin hisselerini halka açık pazarda satma yoluna gidebileceği iddia edildi. İngiliz yonga tasarımcısı, Japon SoftBank grubuna ait ve dünyanın en büyük risk sermayesi fonu olan 100 milyar dolarlık Vizyon Fonunun da bir parçası.

nvidia arm

NVIDIA, geçtiğimiz günlerde Intel’in piyasa değerini ilk kez geride bırakmıştı ve yatırım yapmak için önemli kaynaklara sahipler. ARM ise birçok şirket ve cihaz için yonga tasarlayan bir kuruluş. Bu bağlamda özellikle son dönemde teknoloji dünyasında önemli bir yeri olduğunu ve pek çok şirketin onların uzmanlığına güvendiğini belirtelim.

NVIDIA zaten bir ARM lisansı sahibi ve Mellanox’u satın aldıktan sonra veri merkezi endüstrisinde büyüme niyetinde olduklarını belirtmişlerdi. Yani önümüzdeki süreçte yeşil takımdan önemli hamleler gelebilir. Aynı zamanda anlaşılan o ki ARM ile ilgilenen devler arasında sadece NVIDIA yer almıyor. NVIDIA ve ARM sözcüleri, kendilerine yöneltilen sorular karşısında şirketlerin söylentiler ve spekülasyonlar hakkında yorum yapmadığını söyledi.