Anasayfa Haber LG Display, 6.1 inç iPhone 12 İçin 20 Milyon OLED Ekran Üretecek

LG Display, 6.1 inç iPhone 12 İçin 20 Milyon OLED Ekran Üretecek

LG Display 6.1 inç iPhone 12

iPhone 12 serisinin çıkışına az bir süre kalmışken, Apple’ın tedarikçileri yeni iPhone modelleri için üretim kapasitelerini artırmaya devam ediyor.

Bildiğiniz üzere, daha önceden yapılan sızıntılarla beraber giriş seviye iPhone 12 modeli dahil olmak üzere serinin tüm modellerinin OLED ekran ile beraber geleceği netlik kazanmıştı. Tüm kullanıcılar Apple cephesinden gelecek olan resmi açıklamaları beklerken, bugün ise yayınlanan raporlarla beraber LG Display’in 6.1 inç iPhone 12 modeli için 20 milyon adet OLED ekran tedarik edeceği ortaya çıktı.

Hatırlarsanız, daha önceden yayınlanan raporlarda Apple’ın iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olmak üzere dört farklı iPhone modeli üzerinde çalıştığı ileri sürülmüştü. Aynı zamanda yine aynı raporda serinin 6.1 inçlik ve 6.7 inçlik modellerinin ekranını Samsung’un üreteceği belirtilmişti. Tüm bunların haricinde Pro modellere kıyasla LİDAR tarayıcı gibi üst düzey özelliklere sahip olmayacağı belirtilen 6.1 inç iPhone 12 Max modelininse ekranının LG Display tarafınca üretileceği ifade edilmişti.

6.1 inç iPhone 12 LG Display

Bugün ise yayınlanan raporlarla beraber Samsung’un giriş seviye iPhone 12 modeli için 30 ila 35 milyon, 6.1 inçlik ve 6.7 inçlik Pro modeller için 15 ila 20 milyon adet OLED ekran tedarik edeceği iddia edildi. Bununla beraber Nikkei tarafınca yayınlanan bir diğer raporda ise LG Display’in 6.1 inçlik iPhone 12 modelinin OLED ekranı için tam kapasite üretime başladığı ve şirketin bu üretim ile beraber oldukça iyi bir kar elde edeceğine de özellikle dikkat çekildi.

Şimdilik, Apple ve LG Display cephesinden söz konusu gelişme ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak her iki firmaya da yakınlığıyla bilinen kaynakların elde ettiği bilgilere göre Apple’ın tedarikçilerinin koronavirüse rağmen tam kapasite üretime geçmeye hazırlandığını görmekteyiz.

Sızdırılan iPhone 12 Max Özellikleri (6.1 inç)

  • Ekran: 6.1 inç boyutundaki BOE ve LG üretimi OLED ekran, 460 PPI yoğunluk, 2532 x 1170 piksel çözünürlük
  • İşlemci: A14 Bionic
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Depolama: 128 ve 256 GB dahili hafıza