Anasayfa Haber Gigabyte, Hazır Sıvı Soğutmalı AORUS Z490 Anakartını Duyurdu

Gigabyte, Hazır Sıvı Soğutmalı AORUS Z490 Anakartını Duyurdu

Z490 AORUS Master Waterforce

Yeni Z490 AORUS Master, CPU ve VRM soğutması için hazırlanan özel sıvı soğutma tasarımı ile birlikte geliyor.

Gigabyte’ın Waterforce serisi, özel sıvı soğutma meraklıları için tasarlanırken hepsi bir arada soğutma çözümü olarak hazır halde geliyor. Gigabyte, Z490 AORUS Master ile Waterforce anakart serisine yeni bir üye daha ekledi.

Bu yeni AORUS Waterforce modeli, hem CPU hem de VRM için sıvı soğutma çözümü arayan genel kullanıcıları hedefliyor. Anakartı aldığımız takdirde 360mm AIO hazır sıvı soğutma da kutuda geliyor.

Z490 AORUS Master Waterforce

Birlikte gelen AIO soğutucu, VRM soğutma için yeni nesil 7.5W / mK LAIRD termal pedlere ve radyatör üzerindeki çift 120mm ARGB fanları ile ek bir soğutucu ve ısı borusuna sahip. CPU / VRM su bloğunun merkezinde AORUS falcon logosu bulunuyor ve aydınlatma efektlerini Gigabyte RGB Fusion 2.0 yazılımı ile kontrol etmek mümkün.

Yeni Z490 AORUS Master Waterforce’un diğer önemli özellikleri arasında Smart Power Stage tasarımı ile 14 fazlı ve 90 amperlik bir dijital güç bloğu yer alıyor. Ayrıca güçlendirilmiş pin bağlantıları ve Tantal Polimer kapasitörler kullanılmış.

Z490 AORUS Master Waterforce

Anakartın ek özelliklerine baktığımızda ise 2.5 Gbps Ethernet, Wi-Fi 6, ALC 1220-VB ses yongası ve PCIe 4.0 desteğini görüyoruz. Son olarak, Gigabyte’ın yeni anakart için henüz bir fiyatlandırma yapmadığını belirtelim.