Anasayfa Haber Microsoft, TikTok’u Satın Almak İstiyor

Microsoft, TikTok’u Satın Almak İstiyor

Microsoft TikTok

Microsoft, TikTok platformunun ABD operasyonlarını satın alarak verilerin ülkede kalmasını sağlamak istiyor.

Microsoft tarafından adını sıkça duyduğumuz TikTok sosyal ağının satın alınmak istendiğine dair söylentilerin gerçek olduğu ortaya çıktı. Şirket, TikTok’un ABD operasyonlarını satın alma niyetleri olduğunu resmen onayladı. Hatta bununla da kalınmayarak Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’nın bu planlar içerisinde olabileceği belirtiliyor.

Bu kararda Microsoft CEO’su Satya Nadella ve ABD Başkanı Donald Trump’ın bir arada çalışıyor olabileceği çünkü Microsoft’un açıklamasının bu ikilinin görüşmesinin hemen ardından geldiğinin altı çiziliyor.

TikTok halihazırda Çinli şirket ByteDance bünyesinde. Trump ise güvenlik endişelerinden dolayı Microsoft’un TikTok’un ABD operasyonlarını satın alarak ABD’li kullanıcıların verilerinin ülkede kalmasını istiyor gibi gözüküyor. Trump’ın Çinli sosyal ağın bilgi sızdırdığı konusunda endişeleri bulunuyor. Zaten ABD başkanının baştan beri Çin’le ilişkileri pek sıcak tutmadığı ortada.

Şu an için ABD Dış Yatırım Komitesi’ne bildirim dışında hiçbir resmi anlaşma bildirilmemiş durumda. Bununla birlikte, iki şirket şu anda satın alma işlemini gerçekleştirme planları yapıyor. Microsoft ayrıca, diğer şirketleri satın alma işlemine azınlık hissedarı olarak dahil olabileceğini belirtiyor.